Roma's laatste kans op de titel

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Roma's laatste kans op de titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle ogen zijn dit weekend uiteraard gericht op Inter – Roma. De Romeinen staan voor de aartsmoeilijke opdracht de Nerazzurri in eigen huis te kloppen om opnieuw wat spanning in de titelstrijd te blazen. Elke andere uitslag haalt niets uit voor de Giallorossi.
 
Vorig seizoen kon AS Roma nog winnen in Giuseppe Meazza, maar deze jaargang ziet de situatie er natuurlijk helemaal anders uit. Weinig spelers zullen de clash moeten missen. Bij Inter behoudt Mancini wellicht het vertrouwen in de 11 die Sampdoria klopten. Enkel Burdisso (foto) moet noodgedwongen, wegens schorsing, verstek geven. Zijn plaats in de verdediging wordt waarschijnlijk ingenomen door Cordoba, die al sinds november geen basisplaats meer kon versieren. Roma’s verdediging zal vooral moeten opletten voor Zlatan Ibrahimovic: de Zweed scoort tegenwoordig met het grootste gemak, iets wat tot en met vorig seizoen nog zijn grote manco was. In de aanval krijgt hij het gezelschap van Adriano, die Crespo en Cruz op de bank houdt.
Luciano Spalletti houdt rekening met het forfait van De Rossi, Wilhelmsson en Mexes, die met blessures kampen. De medische staf stoomt ze naar alle waarschijnlijkheid wel klaar. Totti is na een week schorsing weer beschikbaar en liet al klare taal horen in de aanloop naar de wedstrijd: hij zal er persoonlijk voor zorgen dat de zegereeks van Inter gestuit wordt.
 
Eveneens in het oog springend is de Siciliaanse derby tussen Catania en Palermo. Het is een echte zespuntenwedstrijd in de strijd om een ticket voor de Champions League. De wedstrijd wordt vandaag vrijdag al gespeeld, wegens festiviteiten dit weekend voor de patroonheilige Agatha. Voor de thuisploeg is het het uitgelezen moment om revanche te nemen voor de 5-3 nederlaag in Palermo uit de heenronde. Catania blijft nog steeds verbazen, terwijl de Rosaneri al veel van hun pluimen lieten. Op papier heeft Palermo veel meer spelers die het verschil kunnen maken, maar Simplicio, Di Michele, Bresciano en Co. zullen het zeker niet onder de markt hebben tegen de ongebreidelde inzet en klasse van ontdekkingen als Mascara en Caserta.
 
AC Milan mag op bezoek naar Ascoli. De Rossoneri kregen een pak voor de broek van Roma in de Coppa en likken hun wonden na de uitschakeling: nieuwe blessures bezorgen Ancelotti de nodige kopzorgen. Het grote debuut van Ronaldo kan al zondag vallen, maar zeker is dat allerminst. Bij de thuisploeg is het uitkijken naar Michele Paolucci (foto): de youngster, eigendom van Juventus, hielp zijn ploeg vorige week met 2 doelpunten aan een vitale driepunter.
 
Voor het seizoen had niemand gedacht dat Empoli – Atalanta een wedstrijd voor Europese plaatsen zou zijn. Toch kan de winnaar van dit duel zichzelf in een uitstekende uitgangspositie manoeuvreren. De thuisploeg steekt de jongste weken vooral verdedigend ijzersterk in elkaar: doelman Balli hield 4 van de jongste 5 wedstrijden zijn netten schoon. Atalanta drijft al een tijdje op een wolk en de promovendus doet dat, net zoals Empoli, bijna uitsluitend met Italianen. Enkel Christian Vieri is geblesseerd, maar met Zampagna, Ventola en Doni staat de Bergamasken aanvallend sterk genoeg.
 
De andere wedstrijden van de tweeëntwintigste speeldag:
 
Lazio – Chievo
Livorno – Cagliari
Parma – Fiorentina
Reggina – Messina
Siena – Torino
Udinese - Sampdoria
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties