Zulte Waregem op zoek naar nieuwe stunt

Thomas Dubois
| 0 reacties
Zulte Waregem op zoek naar nieuwe stunt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als enige Belgische ploeg treedt Zulte Waregem vanavond Europees aan. In het Gentse Ottenstadion nemen de West-Vlamingen het op tegen Newcastle United. Een middenmoter uit de Engelse Premier League, maar een te duchten tegenstander. Trainer Francky Dury hoopt op een stunt, maar is realistisch genoeg om te beseffen dat het in een duel met een heen – en terugwedstrijd bijzonder moeilijk wordt.
 
Zulte Waregem kon Europees overwinteren door in de eerste ronde Lokomotiv Moskou uit te schakelen. Vervolgens gingen zowel Sparta Praag als Austria Wenen voor de bijl. Espanyol Barvelona en Ajax, de overige twee ploegen uit de poule bleken vervolgens een maatje te sterk. Zulte Waregem had een optimale voorbereiding voor het Europese duel. Afgelopen weekend won het in het eigen Regenboogstadion met 3-1 van Standard. In de competitie prijkt Essevee nu op een tiende plaats. Dury heeft slechts 15 fitte spelers, waaronder één spits. Tim Matthys is de enige voorspeler die inzetbaar is. Siani is twijfelachtig, terwijl Dosunmu Europees niet speelgerechtigd is. Verder zijn D’Haemers, De Vlieger en Minne nog steeds geblesseerd. Ludwin Van Nieuwenhuyze is geschorst.
 
Bij Newcastle is Parker out met een hamstringblessure, hij wordt vervangen door Sibierski. Die Sibierski is voor Dindeleux van Zulte Waregem een oude bekende. Ze speelden lange tijd samen én Dindeleux was zelfs getuige op het huwelijk van Sibierski. Babayaro zal wellicht toch spelen, één van zijn broers stierf vrijdag. Steve Harper begint in doel. Vooraan zal de verdediging van Zulte Waregem z’n handen vol hebben met Damien Duff en Obafemi Martins. Michael Owen, Shay Given en Emre zijn nog steeds geblesseerd. Oguchi Onyewu maakte enkele weken geleden de overstap van Standard naar Newcastle, maar is niet speelgerechtigd omdat hij al eerder Europees speelde met Standard. Hij reist wel mee met de ploeg.
 
Voor Zulte Waregem is het de eerste keer dat het tegen een Engelse ploeg speelt. De laatste keer dat Newcastle het opnam tegen een Belgische ploeg liep dat niet zo goed af. In de Intertoto won het in 2001 met 4-0 op Daknam, en met 1-0 in eigen huis. Doelman bij Zulte Waregem, Geert De Vlieger, testte ooit bij The Magpies. Hij speelde toen mee in twee vriendschappelijke wedstrijden. Uiteindelijk ging hij aan de slag bij Manchester City.
 
De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.45 en is live te bekijken op VT4 of op Sporza Radio. Genov leidt de wedstrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties