Schalke en Werder kennen zwarte dag

Philippe Crols

Schalke 04 en Werder Bremen zijn er niet in geslaagd hun wedstrijd van speeldag 23 tot een goed einde te brengen. Schalke verloor in eigen huis met 0-1 en Werder moest diep in blessuretijd een gelijkspel toestaan in Gladbach.

Schalke 04 - Leverkusen  0-1

Schalke en Leverkusen brachten er in de eerste helft niet veel van terecht. In de tweede helft dan drukte Schalke de bezoekers weg, maar die konden keer op keer rekenen op een uitstekende doelman Adler. Dat was dan vooral het geval bij aanvang van de tweede helft. Vijf minuten voor tijd volgde dan de koude douche voor Schalke. Kiessling maakte er 0-1 van. Lincoln kreeg in de slotfase nog rood.

Mönchengladbach - Werder Bremen  2-2

Werder Bremen kon dus niet profiteren van de uitschuivers van Stuttgart en Schalke. Het kwam na tien minuten op voorsprong na een goede trap van Womé. Enkele minuten later counterde Gladbach scherp en maakte Delura gelijk. Beide teams gingen met die stand ook rusten en dat was min of meer terecht te noemen. Werder leek de wedstrijd nog winnend te gaan afsluiten. Vijf minuten voor tijd maakte Vranjes er 1-2 van. Toch liep het dus nog fout voor Werder. Vier minuten in blessuretijd scoorde Rafael de gelijkmaker.