Schoten blijft overeind tegen Grimbergen

Kevin Vanbuggenhout

Schoten had de terugronde goed ingezet met vier zeges op rij. In de laatste twee wedstrijden bleef Schoten echter puntenloos achter. Om de hoop op deelname aan de eindronde levend te houden moest Schoten tegen Grimbergen dus de drie punten thuishouden. Grimbergen zat in de 'winning mood', maar kon de punten ook nog goed gebruiken in de strijd om het behoud.

De wedstrijd begon met een studieronde van een tiental minuten. Hierna kon Grimbergen als eerste prikken. Mardulier pakte de stifter van Diomi. De reactie van Schoten kwam er al snel. Traizi schoot in de draai over. In de 21ste minuut klom Schoten op voorsprong. Een goede actie op rechts werd gevolgd door een voorzet van Jaspers. Oçak kopte knap binnen: 1-0. Grimbergen trachtte Schoten meteen van antwoord te dienen. Van Winckel kopte de bal naar Peeters. Die nam de bal meteen op de slof en zag zijn schot naast gaan. Bij Grimbergen gingen de kopjes toch naar beneden. Schoten nam steeds meer de bovenhand. Snelders kon van dichtbij de 2-0 binnenduwen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten later werd de bal met Snelders meegegeven op rechts. Het schot van de aanvaller ging naast. Grimbergen moest op het einde van de eerste helft al een vervanging doorvoeren. Peeters ging ziek naar de kant, Puttemans kwam hem vervangen.

De eerste kans uit de tweede helft was voor Schoten. De lob van Snelders ging over. Grimbergen brak een paar keer goed uit, maar de laatste pass ontbrak telkens. Hierdoor kwam Schoten nog aan de betere kansen. Een kopbal van Verbeke op hoekschop werd door Lievens over geduwd. Snelders mocht vanuit buitenspelpositie toch doorgaan. Hij plaatste de bal nog naast. Een minuutje later ging een schot van Traizi over. In het laatste kwartier verhoogde Grimbergen de druk en dwong het Schoten echt achteruit. Hmouda kopte een hoekschop naast. Grimbergen claimde een strafschop wegens handspel, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. Schoten kon in de slotfase enkel denken aan het verdedigen van de voorsprong. Vijf minuten voor tijd versierde Grimbergen zijn beste kans uit de wedstrijd. Baudet kopte de voorzet van Gaudaen in de armen van Mardulier. Schoten hield stand en hield de drie punten thuis.

Na twee nederlagen op rij boekte Schoten een belangrijke driepunter. Hierdoor behoudt Schoten de aansluiting met de subtop. Na vijf weken zonder nederlaag weet Grimbergen weer wat verliezen is. Grimbergen komt nu weer op een degradatieplaats te staan.

SCHOTEN: Mardulier; Backx, Beyens, Darcon, Verbeke; Verbeeck(81' Kanu), Koçak, Oçak(90' Voorspoels), Jaspers; Snelders(73' Suply), Traizi

GRIMBERGEN: Lievens; Pollefoort, Baudet, Horasanli(62' Ben Kouidar), Demeyer; Peeters(45' Puttemans), Van Winckel, Hmouda, Sukama, Bras(46' Gaudaen); Diomi

DOELPUNT: 21' Oçak 1-0

GEEL: 53' Hmouda, 75' Traizi