Trainers na Dender-Virton

Bart Hermans

Voetbalkrant woonde de trainersbabbel met na Dender – Virton bij:

SĂ©bastien (Grosjean), Virton speelt een sterke tweede helft. De wedstrijd het laatste kwartier uit handen geven moet zeer doen?

“Natuurlijk, in de eerste helft speelde Dender zijn gekende spel en mogen we blij zijn dat het maar 1-0 is. Het had evengoed 2-0 kunnen zijn maar ik denk dat de juiste weergave van deze wedstrijd een 2-2 gelijkspel moest geweest zijn.In de tweede helft spelen we veel beter en krijgen we goede kansen. We scoren dan ook één keer. Het grote verschil vandaag tussen Dender en Virton was dat Dender compleet was en dat wij toch wat jongens moesten missen. Toch ben ik blij dat we dit hebben kunnen tonen tegen de leider. Ik heb veel respect voor Dender. Wat ze dit seizoen laten zien, een schitterende reeks wedstrijden en ze staan nog steeds op kop! Ze staan voor de drie grote ploegen in tweede (Antwerp,Mechelen en Kortrijk).”

Ga je de resterende speeldagen nog voor opmerkelijke resultaten zorgen? Bijvoorbeeld tegen Antwerp en Dender?

“Je bedoelt of ik Dender ga helpen voor de titel te behalen? Ik wil alle wedstrijden winnen ook die tegen Antwerp en Mechelen. Het zal wel niet makkelijk zijn want we moeten naar ginder. Voor ons zal het een leuke ervaring zijn om ginder te spelen en voor jullie misschien een stap dichter naar de titel.”

Jean-Pierre , de eerste helft zagen we een goed Dender. In de tweede helft voelde je die gelijkmaker in de lucht hangen en die kwam er dan ook?

“Dat klopt; de eerste helft hebben we een paar mooie acties gemaakt via de flanken met een paar mooie kansen als gevolg. Het is 1-0 aan de rust en eigenlijk had dat meer moeten zijn. Ik heb de jongens tijdens de rust gewaarschuwd want ik wist dat Rogerio erin zou komen en dat is wel een goed speler. Virton was niet slecht in de eerste helft maar toch mak. Virton nam in de tweede helft een andere gedaante aan en ook de wind speelde een rol. We hadden het moeilijk op het middenveld en dan moet je als coach kiezen. Ik heb voor de gestalte gekozen en Storme laten staan. Je kan een vrije schop of corner tegenkrijgen en dan hebben ze veel meer gestalte. Ze scoren dan en die ploeg begint te groeien. Ze speelden beter voetbal dan wij op dat moment. Ik weet niet wat er scheelde , misschien hadden we wat te veel hooi op onze vork genomen. En dan moet je een beetje geluk hebben , iets dat we al een heel jaar hebben. Stuckens kwam weer goed in , hij heeft bewezen dat al hij inkomt hij van grote waarde is. Je krijgt dan op het laatste nog een terechte penalty. Ik moet wel zeggen dat Thiebaut de laatste maanden niet het niveau haalt van de heenronde maar het doelpunt van de 2-1 dat hij vandaag maakt moet je toch kunnen. Dat kan hij of Persoons alleen maar. Zo rustig blijven en met de binnenkant van de voet vanop dertig meter raak treffen. Ook met de penalty bewijst hij zijn klasse door die feilloos om te zetten. De overwinning was het belangrijkste vandaag. Een goede eerste helft en een mindere tweede helft. Ik wil ook mijn collega feliciteren met het geleverde spel en voor de aanpak in de tweede helft. Als hij Antwerp op de juist moment klopt en we worden daardoor kampioen dan ga ik hem persoonlijk halen met mijn fiets en dan breng ik hem met een chique auto naar hier.(Virton-Trainer Grandjean antwoordde hierop dat hij hem dan zal opwachten.)”

Er zijn nog zes wedstrijden te gaan waarvan nog zes thuis en vijf op verplaatsing. De volgende is op het veld van KVSK United.

“We gaan het daar zeker en vast niet gemakkelijk hebben. Ze komen daar van een verlies van 4-0 en 2-0. United heeft het iedere week moeilijk maar er lopen met bvb Hagedoren,Waligora en Perreira wel grote namen rond.Dat zijn allemaal stuk voor stuk grote namen maar de chemie is er niet. Ze verliezen nu twee keer zwaar en wij moeten daarnaartoe als leider. Wat gaan ze doen ? Een goed praten zoals wij ook al gedaan hebben. Met praten los je niets op … (Er was toen nog niet geweten dat Trost ontslag had genomen). We moeten volgende week de punten op United meenemen en dan denk ik dat we op goede weg zijn. Ik denk dat het kampioenschap nog heel lang zal duren. We zullen het binnen drie a vier weken herbekijken , laten we afspreken na de wedstrijd tegen OHL om te zien wat er achter de rug is en wat nog moet komen.”