Analyse Schalke en Aachen winnaars speeldag

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke en Aachen winnaars speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schalke 04 bovenaan en Alemannia Aachen onderaan het klassement hebben zeer goede zaken gedaan. Schalke won de topper van Stuttgart en lijkt enkel nog met Werder Bremen rekening te zullen moeten houden betreffende de titel. Aachen won dan weer van Bielefeld en lijkt zo goed als zeker van het behoud, al kan je daar dit jaar maar beter niet te veel geld voor verwedden. 

Schalke won de topper tegen Stuttgart met het kleinste verschil en telt nu drie punten voorsprong op Werder Bremen dat in eigen huis Mainz klopte. Stuttgart heeft een achterstand van zeven punten op Schalke en lijkt min of meer uitgeteld te zijn voor de titel. Ook Bayern München lijkt zijn laatste titelkansen verspeeld te hebben. Het ging op het veld van het bescheiden Frankfurt de boot in met 1-0 en volgt inmiddels op negen punten van leider Schalke. 

Onderaan zijn Aachen en Wolfsburg de grote winnaars van de speeldag. Aachen klopte Bielefeld en staat nu op plaats negen. Anderzijds telt het wel maar zes punten meer dan de zestiende. Wolfsburg won van Bochum en heeft een punt minder dan Aachen. Bielefeld en Bochum staan na de afgelopen speeldag dan weer wel in de degradatiezone. De ploeg die daar nu al een tijdje parkeert is Mönchengladbach. Dankzij een late tegengoal werd er in Leverkusen opnieuw geen puntje gepakt. De rode lantaarn bevindt zich dus nog altijd in het Borussia Park. 

Met Dortmund en Hamburg verkeren nog twee grote teams in degradatiegevaar. Beide teams staan maar twee punten boven de degradatiezone. Ze speelden afgelopen weekend ook alle twee 0-0 gelijk. Hamburg deed dat in Hannover, Dortmund in eigen huis tegen Nürnberg. HBSC verkeert niet in degradatiegevaar, maar doet het wel zeer slecht. Vrijdag al ging het in eigen huis ten onder tegen Cottbus dat zo een zeer goede zaak deed in de strijd om de degradatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties