Interview Spencer Verbiest verbijt de ontgoocheling

Joeri De Ren
| 0 reacties
Spencer Verbiest verbijt de ontgoocheling
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Spencer Verbiest, bikkelaar en karaktermens, kon zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken steken. De centrale rots in de branding was een van de weinige lichtpunten vandaag langs Antwerpse zijde en kon zich niet verzoenen met de zwakke ploegprestatie tegen Ronse.

Een gelijkspel is ontoereikend in volle titelstrijd. Hoezeer is het balen na deze wedstrijd ? "We mogen gerust zeggen dat het eigenlijk een schande is. We hebben het allemaal aan onszelf te danken en we doen vandaag al het goede werk van vorige week gewoon teniet. Enkel onze achterlinie acteerde vandaag op niveau." Eigenlijk mogen we stellen dat Antwerp nauwelijks kansen had en dat jullie geen aanspraak kunnen maken op meer. "Frazier verkeert niet meer in bloedvorm en mist de beste kans om het af te maken. Je zou deze wedstrijd minstens op een diefje moeten kunnen winnen, maar dat geluk kennen we niet vandaag." Is dit te wijten aan het contrast tussen de laatste twee wedstrijden en die van vandaag ? Speelde de vermoeidheid ? "Geen enkele van die elementen mag een excuus zijn voor hetgeen vanavond gebeurde. Wat mij opviel was dat we na de gelijkmaker plots wél mentaliteit kunnen tonen."

Het meest ellendige aan de zaak is natuurlijk het kostbare puntenverlies. Mechelen en Kortrijk naderen in de rangschikking en Dender kan op Hamme verder uitlopen. "Het is een dom puntenverlies en jammer genoeg is dit al eerder gebeurd dit seizoen. Nu kunnen we enkel hopen op een stunt van Hamme en het is eigenlijk sneu dat je op een misstap van de concurrenten moet rekenen." Verbiest zat echt in zak en as en vond duidelijk geen greintje positieve houvast zo kort na de wedstrijd. Is deze uitslag dan toch een mentale tik ? "Een half uur na de wedstrijd is het best nog wel een tik. Nu moeten we recupereren en jammer genoeg twee weken wachten op revanche. Het is aan ons nu om op het veld te antwoorden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties