Gratis jeugdopleiding dankzij vete dorpsclubs

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gratis jeugdopleiding dankzij vete dorpsclubs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ouders die hun kinderen een gratis jeugdopleiding willen laten volgen, kunnen dezer dagen in Kuurne terecht. Daarvoor zorgt de plaatselijke derdeprovincialer Kuurne Sport. Achter dit op het eerste zicht mooie initiatief zit echter een minder fraai kantje want de club ruziet met dorpsgenoot Eendracht Kuurne.

Roger Degrieck, voorzitter van Kuurne Sport, zegt tegen de krant Het Nieuwsblad dat de club van mening is dat een jeugdspeler zijn opleiding gratis moet kunnen krijgen. "We zijn de eerste club in België die een opleiding zal geven die de ouders geen euro zal kosten. Een jaar lang hebben we gewerkt om via sponsoring de kosten op te vangen. Gratis wil wel niet zeggen minder kwaliteit want we hebben hier gediplomeerde jeugdtrainers", aldus Degrieck.

Maar achter het initiatief schuilt een dorpsvete met Eendracht Kuurne. Een goed jaar geleden besliste een gedeelte van het bestuur van Kuurne Sport om zich af te scheiden en Eendracht Kuurne op te richten. Die club heeft alleen maar jeugdploegen. "Die vete heeft inderdaad meegespeeld. Het was die mensen hun goed recht om een nieuwe club op te richten, maar dat ze daarvoor ons geld uit de vzw gebruikten, is een regelrechte schande. In juni zal de rechter daar trouwens een uitspraak over doen", aldus Degrieck.

Bij Eendracht Kuurne moeten ze eens goed lachen. "We zijn met een nieuwe club begonnen omdat de toekomst van de jeugd bij Kuurne Sport niet meer verzekerd was. We verplichtten niemand tot de overstap, maar kunnen wij er aan doen dat hun jeugd ineengestuikt is", aldus voorzitter Germain Vandesompele. "Kwaliteitsvoetbal kost geld. De aansluitingen, de verzekeringen, ... Ik vraag mij af hoe ze dat bij Kuurne Sport gaan betalen zonder lidgeld. Misschien hebben ze Euromillions gewonnen", besluit de Eendracht Kuurne-voorzitter.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

West-Vlaanderen (3B)

Nieuwste reacties