Stoichkov moet niet voor baan vrezen

Stoichkov moet niet voor baan vrezen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bulgaars bondscoach en voormalig stervoetballer Hristo Stoichkov moet niet vrezen voor zijn baan. De ex-speler van FC Barcelona en AC Parma kreeg bakken kritiek over zich heen nadat Bulgarije zich thuis blameerde tegen Albanië door 0-0 gelijk te spelen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Stoichkov op de korrel genomen wordt door de publieke opinie. Bulgarije miste onder zijn bewind vorig jaar ook al het wereldkampioenschap voetbal. Toen steunde de Bulgaarse voetbalbond (BFU) hem en nu lijkt het dat ook te gaan doen. De voorzitter van de BFU, ook al geen onbekende, Yordan Letchkov, liet weten dat de fans wel het recht hebben om het ontslag te vragen van de bondscoach, maar dat het voor de BFU gewoon niet aan de orde is. Volgens Letchkov moet het publiek accepteren dat het de spelers zijn die op het veld stonden, en niet de coach.

Bulgarije staat momenteel op een derde plaats in Groep G. Het behaalde negen punten uit vijf wedstrijden. Dat zijn vijf punten minder dan leider Nederland, maar Bulgarije heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties