Wezemaal kan zaterdag titel pakken

Luc Goderis
| 0 reacties
Wezemaal kan zaterdag titel pakken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen kunnen op de 23ste speeldag al enkele beslissingen vallen.  Indien Wezemaal wint van Aalst en Anderlecht verliest van Standard, dan volgt Wezemaal zichzelf immers op als landskampioen.

Onderaan de rangschikking krijgen we de ontmoeting Zultse – Beerse.  Bij een gelijkspel in deze partij is de degradatie voor Haacht een feit zelfs al kan Haacht op Vlimmeren de drie punten mee naar huis brengen.

Het is moeilijk om deze week een keuze te maken.  Onderaan barst de eindstrijd los om een barragewedstrijd tegen de tweede geklasseerde uit tweede nationale te ontlopen, dus nooit een definitieve degradatie voor de voorlaatste in het klassement.  Bovenaan misschien feestvreugde bij de landskampioen.

Op papier heeft Aalst weinig kans.  In de heenwedstrijd moest Aalst al de duimen leggen (0-4).  De laatste drie seizoenen won Wezemaal thuis al even overtuigend waarbij we de totaalscore voor ons houden.  Dus dan toch maar naar Dames Zultse VV – KFC Lentezon Beerse.

Het is voor Zultse zowat de laatste kans om drie punten te halen tegen een gemakkelijke tegenstander.  Nadien nog punten sprokkelen tegen Standard, OHL en Woluwe is theoretisch iets moeilijker.

Voor Beerse hetzelfde beeld.  Vlimmeren, Standard en Sinaai zijn eveneens niet de gemakkelijkste tegenstanders.  Beide ploegen bezitten een resem speelsters met een pak voetbalervaring. Wie deze ervaring kan omzetten in de meeste doelpunten kan zorgen voor iets meer zekerheid voor een definitief behoud in de hoogste afdeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties