Analyse Het is en blijft zeer spannend in Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
Het is en blijft zeer spannend in Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Bundesliga lijkt een van zijn spannendste ontknopingen in jaren te gaan kennen. Zowel boven-als onderaan is het nog steeds bijzonder spannend. Slechts vier punten zitten er tussen de nummers één en vier en onderaan staan twaalf teams in een puntenmarge van tien punten.

De titelstrijd werd afgelopen weekend dus opnieuw nieuw leven ingeblazen. Daar zorgde Bayern München voor. Het klopte in eigen huis Schalke 04 waardoor een nieuwe landstitel voor Bayern plots weer tot de mogelijkheden behoort. Werder Bremen kon niet volledig profiteren van de nederlaag van Schalke. Bij winst in Cottbus zou Bremen naast Schalke gekomen zijn, maar de stevige defensie van Cottbus werd niet ontmanteld. Ook Stuttgart kende geen makkelijke namiddag tegen Aachen, maar die Schwaben trokken wel aan het langste eind en naderen zo tot op vier punten van Schalke.

Onderaan dan lijkt de situatie stilaan hopeloos te worden voor Mönchengladbach. Niet omdat het al te ver achter staat, want het is slechts vier punten van een veilige plaats verwijderd. De manier waarop er gevoetbald werd laat echter weinig goeds verhopen. Tegen Frankfurt werd er nog wel gelijk gespeeld, maar daarmee kreeg Gladbach veel meer dan het verdiende. Inmiddels staat Dortmund zowaar op een degradatieplaats. Het verloor vrijdag al in Bielefeld en telt nu 29 punten. Het is al bijna twee maanden geleden dat BVB nog eens won. Mainz ging voor de tweede week op rij ten onder. Dit maal was Leverkusen met 1-3 te sterk. Mainz is uiteraard nog niet veilig, Leverkusen is vijfde.

Hamburger SV en VFL Bochum deden zondag een zeer goede zaak. Hamburg klopte thuis met het kleinste verschil van Wolfsburg en kan weer wat vrijer ademen. Bochum staat niet meer op een degradatieplaats na een overwinning tegen Hannover. Met HBSC gaat het ten slotte van kwaad naar erger. Het staat nu achtste en moet uitkijken dat het niet in de problemen komt. Tegen Nürnberg werd er verloren met 2-1.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties