Analyse Stuttgart is winnaar, Gladbach degradeert

Philippe Crols
| 0 reacties
Stuttgart is winnaar, Gladbach degradeert
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Nederland was het competitieslot razendspannend, maar ook in Duitsland wordt het bibberen tot het einde. Zowel Schalke als Werder verloren hun partij waardoor Stuttgart samen met Werder op een punt van Schalke staat. Onderaan wordt het moeilijker met de week voor Aachen en Mainz. Voor Gladbach is het doek inmiddels gevallen.

Vrijdag al kon Schalke de andere titelconcurrenten onder druk zetten, maar dat liep even fout voor de leider. De ploeg uit Gelsenkirchen verloor met 2-1 in de streekderby tegen Bochum. Dat Bochum is zo bijna zeker van het behoud. Een dag later deed Stuttgart wel wat het moest doen. Op bezoek bij rode lantaarn Gladbach werd een kleine zege geboekt, maar die volstond ook voor drie punten uiteraard. Werder Bremen kon zondag alleen leider worden, maar liet een unieke kans onbenut. Het ging in en tegen Bielefeld met 3-2 ten onder. Bielefeld komt zo weg van de degradatieplaatsen.

Mainz speelde helemaal niet goed tegen Hannover en verloor in eigen huis met 1-2. Het is drie punten verwijderd van een veilige plaats. Hannover is bijna gered. Alemannia Aachen zal moeten strijden tot het einde. Het verloor zaterdag zwaar met 0-4 van HBSC en staat op de zestiende en dus degradatieplaats. Dortmund deed onderaan een goede zaak door in een rechtstreeks duel Frankfurt te kloppen.

HSV schitterde nog eens afgelopen weekend. Het won in München van kampioen Bayern. Hamburg is nog altijd wel niet gered, maar het zou al vreemd moeten lopen wil HSV nog zakken. Bayern mag Champions League-voetbal vergeten volgend seizoen. Voor de laatste UEFA-Cup plaats is het nog spannend. Nürnberg pakte maar een punt tegen Wolfsburg, maar omdat Leverkusen in Cottbus verloor staan beide teams samen op plaats vijf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties