Famkes Merkem - KFC Lentezon Beerse 3-2

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Famkes Merkem - KFC Lentezon Beerse  3-2
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerse geeft een 0-2 voorsprong weg
 
In een levensbelangrijke wedstrijd voor beide ploegen serveerden de speelsters een aangename en spannende pot voetbal voor de talrijk opgekomen toeschouwers
 
 
Beide ploegen starten met een aardig tempo, ondanks het hete voorjaarszonnetje. Het eerste kansje voor de thuisploeg, maar het werd stilaan duidelijk dat de bezoekers meer bagage in huis hadden. Kopte Vicky Tas eerst nog de bal nipt over na een hoekschop, was het enkele minuten later wel raak. Een mooie en snelle aanval over veel stations bracht de thuisdefensie in groot gevaar. Enkel een noodovertreding kon Vicky Tas net voor de zestien afstoppen. De vrije trap die hierop volgde werd heerlijk door Annick Caers in de winkelhaak gedraaid. De bezoekers bleven heersen en enkele minuten later werd een zoveelste hoekschop nipt gemist door Dorothy van Renterghem. Even later toch de dubbele voorsprong voor de bezoekers.een plotse 3 tegen 1 situatie werd cool afgewerkt door de bezoekers. Aafke de Ridder was het die uiteindelijk de bal in doel trapte. De bezoekers op rozen zo leek het.
 
Toen besliste de uitstekend leidende scheids om een drinkpauze in te lassen en de wedstrijd kantelde daarna volledig. Merkem ging nu resoluut voor de aansluitingstreffer en vond die bijna onmiddellijk. Een kleine aarzeling van de Lentezondefensie en Sarah Verschaeve er als de kippen bij om te milderen. Er sloop nu wat onzekerheid in de bezoekende defensie en Lien Vanassche, altijd op de loer, profiteerde hiervan om zich op rechts door te zetten en de bordjes terug gelijk te zetten. Alles weer te herdoen in de tweede helft.
 
 
De thuisploeg nu met het psychologisch voordeel, maar toch weer de beste kans voor de bezoekers. Dorothy van Renterghem kopte nipt naast. De bezoekers meer veldoverwicht, maar een diepe verre bal bracht Lien Vanassche alleen voor Veerle Willekens en die lobde als een echte killer de bal mooi in doel. De thuisploeg nu op rozen. Lentezon moest nu wel helemaal komen, deed dat ook, maar miste dat tikkeltje geluk om terug gelijk te maken. Een afstandschot van Anja Poels miste en ook Nele Saelen had wet wat meer geluk de bal zeker voorbij Celine Finet geplaatst. Het bleef echter opletten voor de gevaarlijke diepe ballen op Lien Vanassche. Spanning en strijd dus tot in de laatste seconden. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind.
 
Een verdiende overwinning van de thuisploeg, want terugkomen vanuit een ogenschijnlijk geslagen positie en dat dan nog omzetten in een overwinning is sowieso een uitstekende prestatie. Voor de bezoekers duurt het seizoen nu nog enkele weken langer, want een overwinning vandaag had absolute zekerheid gegeven over het vermijden van de barragewedstrijden. Een thuisoverwinning tegen Sinaai volgende speeldag is nu een must en dan nog moet gehoopt worden dat beide “barrageconcurrenten”  niet allebei de drie punten pakken.  Het wordt blijft dus ongemeen spannend in de onderste regionen van het klassement.
 
 
Doelpunten: 15’ Annick Caers (0-1), 20’ Aafke den Ridder (0-2), 26’ Sarah Verschaeve (1-2),
36’ en 63’ Lien Vanassche (2-2 en 3-2)
Gele kaarten: Dierick (M), Poels (B)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties