Analyse Titel- en eindrondestrijd in tweede

Giovanny Saelens
| 0 reacties
Titel- en eindrondestrijd in tweede
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog drie speeldagen te gaan, is zowel de kampioen als de derde deelnemer aan de eindronde nog onbekend. Voor de titel zijn enkel Dender en KV Mechelen nog in de running. Het derde ticket voor de eindronde gaat zo goed als zeker naar KV Kortrijk of OH Leuven

Titelstrijd
Na de 31ste speeldag blijven er nog twee kandidaten over voor de rechtstreekse promotie naar eerste klasse. Dender, dat vorig seizoen nog in derde klasse speelde, staat 4 punten los van achtervolger KV Mechelen. Antwerp verloor van OH Leuven en haakt zo af voor de titelstrijd.
Als Dender wint van de zevende in de stand, AS Eupen, dan is het kampioen als Mechelen verliest tegen KVSK United, dat aan een slecht seizoen bezig is. Ook als Malinois enkel een gelijkspel behaalt in Lommel, is Dender kampioen.
Mechelen moet nog minstens een 6 op 9 halen om kampioen te kunnen worden, maar dan mag Dender geen enkele match meer winnen. De enige manier voor de Kakkers lijkt dus om alle resterende matchen te winnen. Dan mag Dender maximaal 4 op 9 halen.
De Oost-Vlamingen staan er dus veel beter voor dan Mechelen, maar in voetbal kan alles.

Resterende matchen van Dender:
06/05 Dender - Eupen
13/05 Dessel - Dender
20/05 Dender - Antwerp

Resterende matchen van KV Mechelen:
05/05 KVSK United - KV Mechelen
13/05 KV Mechelen - Waregem
20/05 Hamme - KV Mechelen

Eindrondestrijd
De eigenaar van het derde eindrondeticket wordt KV Kortrijk of OH Leuven. De ploeg die de derde periode wint, gaat naar de eindronde. Als dit echter Dender, Mechelen of Antwerp is, wordt de hoogst geklasseerde in de stand de derde deelnemer.
In de derde periode staat KV Mechelen aan de leiding met twee punten meer dan KV Kortrijk. Aangezien ofwel Dender ofwel Mechelen kampioen wordt, is Mechelen al zeker van eindronde als het de titel misloopt, waardoor de derde in de stand, KV Kortrijk de eindronde zou spelen. 
OH Leuven heeft één punt minder in die derde periode dan Kortrijk en dus drie punten minder dan Mechelen. Leuven kan dus zelf nog de derde periode grijpen, wat zou betekenen dat het de eindronde speelt. Leuven kan in het algemene klassement ook nog over Kortrijk wippen, hoewel het verschil al zes punten bedraagt.
Momenteel zit KV Kortrijk dus virtueel in de eindronde. Het maakt ook nog een goede kans op de derde periode zelf wat rechtstreeks eindronde oplevert. Leuven moet dus nog boven Kortrijk en Mechelen, dat zich in titelstrijd bevindt, wippen om in de nacompetitie te geraken. De West-Vlamingen staan er dus veel beter voor.
Op de laatste speeldag is er een rechtstreekse confrontatie op het veld van Leuven.

Resterende matchen van KV Kortrijk:
06/05: Waregem - KV Kortrijk
13/05: KV Kortrijk - Hamme
20/05: OH Leuven - KV Kortrijk

Resterende matchen van OH Leuven:
06/05: OH Leuven - KVK Tienen
13/05: KV Oostende - OH Leuven
20/05: OH Leuven - KV Kortrijk
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties