Wie heeft beste titelpapieren in Duitsland ?

Philippe Crols
| 0 reacties
Wie heeft beste titelpapieren in Duitsland ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog drie speeldagen te gaan en dan weten we wie zich kampioen van Duitsland mag noemen. Nog drie teams komen daarvoor in aanmerking. Schalke, Stuttgart en Werder Bremen. Voetbalkrant zoekt even uit wie over de beste papieren beschikt aangaande de landstitel. Een ding staat nu al vast: het wordt nog heel spannend daar in Duitsland. 

Schalke 04

Schalke 04 is al een hele tijd de leider in de bundesliga, maar het verleden leerde al meermaals dat ze in Gelsenkirchen moeilijk met de druk om kunnen gaan. Met nog drie speeldagen te gaan staat de club wel in pole position. Het telt een punt meer dan dichtste achtervolgers Stuttgart en Werder Bremen. 

Het programma van Schalke oogt niet bepaald zeer makkelijk. Komend weekend komt Nürnberg bijvoorbeeld over de vloer. De bekerfinalist is nog in de running om plaats vijf die recht geeft op Uefa Cup-voetbal en heeft al meerdere malen bewezen wat meer te kunnen tegen topteams. 

Vervolgens moet Schalke op bezoek bij Dortmund. Een zuivere derby en bij Dortmund zijn ze er op gebrand om de grote rivaal van de titel te houden. De Borussen zelf zijn inmiddels zo goed als gered en hopen hun seizoen nog te kunnen opfleuren tegen Schalke. 

Op de laatste speeldag wacht mogelijk nog de makkelijkste opdracht voor de huidige leider. Dan komt Bielefeld op bezoek. Die ploeg is momenteel nog wel niet zeker van het behoud. 

Positief voor Schalke is de terugkeer van Lincoln. Die speelt sinds enkele weken terug mee na een schorsing van vijf weken. Tijdens die vijf weken liep het zeer slecht bij Schalke. Sinds zijn terugkeer draait de motor toch weer wat beter, al ging Schalke afgelopen weekend de boot in bij Bochum. Het wordt vooral belangrijk om de zenuwen onder controle te houden. 

Werder Bremen: 

Werder Bremen kon afgelopen weekend de nieuwe leider worden, maar ook aan de Weser kunnen ze blijkbaar moeilijk met de druk om. In Bielefeld werd er verloren en dus weg eerste plaats. Toch heeft Werder een grote troef in handen: het doelpuntensaldo. Ook in Duitsland geldt dit namelijk als beslissende factor bij gelijk puntenaantal. Bremen heeft een doelpuntensaldo van +32. Schalke (+21) en Stuttgart (+20) zullen niet meer in de buurt komen. 

Het programma van Werder oogt moeilijker dan dat van Stuttgart en Schalke. Werder heeft als enige nog twee uitwedstrijden voor de boeg. Beginnen doen de troepen van Schaaf komend weekend in de Duitse hoofdstad. HBSC mag dan wel aan een rampzalig seizoen bezig zijn, maar de hoofdstedelingen blijven zo onvoorspelbaar als het maar zijn kan. Een alles behalve makkelijke klus dus voor Werder. 

Een speeldag later krijgt Werder Eintracht Frankfurt over de vloer. Frankfurt is nog volop in strijd om het behoud te verzekeren en zal zich dus niet zonder slag of stoot laten inpakken door Werder. Normaliter moeten de groen-witten echter wel aan het langste eind trekken. 

De laatste speeldag wacht er Werder nog een hele lastige klus. Het gaat op bezoek bij de ploeg van Peter van der Heyden. Wolfsburg is momenteel ook nog altijd niet zeker van het behoud, maar zal tegen de laatste speeldag waarschijnlijk wel zekerheid daaromtrent verworven hebben. 

Werder Bremen lijkt dus het moeilijkste programma te hebben en lijkt bovenal ook in een dipje te zitten. Er was niet alleen het verlies in Bielefeld, maar ook de rammeling in Barcelona tegen Espanyol. Verder is er ook onenigheid in het team omtrent de verdiensten van enkele spelers. Sommige Werder-spelers vinden dat ze niet verdienen wat zou moeten. 

VFB Stuttgart: 

VFB Stuttgart was voor aanvang van het seizoen helemaal niet getipt als titelkandidaat, maar op drie speeldagen van het einde kan het toch nog goede papieren op tafel leggen. VFB maakt zelfs nog aanspraak op de dubbel. 

Stuttgart heeft net als Schalke nog twee thuiswedstrijden voor de boeg. Volgende week komt Mainz op bezoek. Dat team speelt in Stuttgart zijn laatste troeven uit om alsnog het behoud te verzekeren. Vervolgens trekt VFB richting Ruhrgebied om er Bochum partij te geven, een team dat zo goed als zeker gered is. Op de laatste speeldag komt Cottbus op bezoek. Die ploeg blijft al zeker in de Bundesliga. Stuttgart lijkt op papier dus het makkelijkste programma te hebben. 

Positief voor Stuttgart is dat het eigenlijk allemaal niet moet. Het heeft bovendien ook nog de beker. Stuttgart vormt ook een hecht blok en basisspelers als Gomez (toch de topschutter) en Boka werden schijnbaar moeiteloos vervangen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties