Anderlecht kampioen, Standard naar UEFA-beker

Luc Goderis
Anderlecht kampioen, Standard naar UEFA-beker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is opnieuw landskampioen geworden. Met een spetterende zege tegen Brussels pakten de Brusselaars de opperkroon op eigen veld. Genk verloor immers thuis van Charleroi.

Anderlecht is voor de 29ste keer kampioen van België. In de Brusselse derby maakte het brandhout van kleine broer FC Brussels. Doelpunten van Hassan, Frutos, Biglia, een own-goal van Colpaert en twee goals van Tchite waren goed voor 6-0.

In Genk was er helemaal geen reden tot feestvieren. Racing Genk stond aan de rust 0-1 in het krijt tegen Charleroi. Na de pauze verdubbelden de Carolos nog de score. Het werd er 0-2, terwijl Genk bijna een uur met een man meer mocht voetballen.

In Luik won Standard met 1-0 de topper van Club Brugge (De Camargo). Omdat AA Gent thuis met 1-2 verloor van Germinal Beerschot (2x Sterchele) zijn de Rouches geplaatst voor de UEFA-beker.

Onderaan de rangschikking deed Lierse aanvankelijk een uitstekende zaak. Aan de rust stond het 1-0 voor tegen Moeskroen (Snelders) terwijl er in Beveren-Bergen nog niet gescoord was. Na negentig minuten voetbal was er in Beveren niets veranderd, maar Lierse gaf in de allerlaatste minuut een 3-2 voorsprong uit handen. Het werd 3-3.

Voor uitgebreide berichtgeving verwijzen wij u graag door naar de verslagen op onze website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties