Reportage Oilsjterse ratten eerste niet-Antwerpse club

Thomas Dubois
| 0 reacties
Oilsjterse ratten eerste niet-Antwerpse club
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbal is een populaire sport, een sport die gevolgd wordt door duizenden mensen. Voetbal is een sport met passie ontstaan op de Engelse universiteiten. Het is een passie voor het voetbal, maar misschien meer nog de passie voor een bepaalde ploeg. Vele supporters verzamelen zich wekelijks om hun ploeg naar voor te stuwen. Dat zowel in het eigen stadion als buitenshuis. Om die supporters wat te verenigen zijn er supporterclubs, één van die supporterclubs is die van de ‘Oilsjterse ratten’, die zoals de naam al doet vermoeden een supportersclub is van Germinal Beerschot.
 
Germinal Beerschot heeft vele supporterclubs, maar die zijn allemaal geconcentreerd in het Antwerpse. Daarop is er slechts één uitzondering: de Oilsjterse ratten uit Aalst. Die supportersclub is opgericht omdat er in het Aalsterse een hele hoop Germinal Beerschot-supporters zitten die door de combiregeling telkens eerst richting Antwerpen moesten wou men op verplaatsing meegaan. Dat was heel wat tijdverlies en dus werd er besloten om een supportersclub op te richting in het Aalsterse. “Bij vele uitwedstrijden vertrekken we met een bus vanuit Hofstade om onze ploeg te steunen. In het begin toen we bestonden was de interesse nog niet zo groot omdat er rond Aalst ook veel supporters van Eendracht Aalst, Anderlecht en Club Brugge zijn, maar nu hebben we toch al een 60 à 70-tal leden”, vertelt Cedric Callebaut van de supportersclub.
 
Samen met de supportersclub waren er al heel wat memorabele momenten, maar het hoogtepunt was ongetwijfeld de bekerfinale in 2005. Toen won Germinal Beerschot de beker tegen Club Brugge. Met een 100-tal zakten ze toen af naar Brussel. “Ook toen we Europees speelden in Marseille gingen we met een grote groep. Wie lid is van de club kan de busverplaatsingen gratis maken. Het volstaat om één keer 10 euro lidgeld te betalen. De sfeer is altijd uitstekend, dus dat is mooi meegenomen.”
 
Net zoals vele andere supportersclubs hebben ook de ‘Oilsjterse ratten’ een peter. “Dat is dit jaar Kris De Wree. We kiezen meestal een persoon die sympathiek overkomt en die dus ook moeite zal doen om aanwezig te zijn op activiteiten van ons, zoals de spaghettifestijnen om geld in het laatje te brengen. Vorig jaar was Wim De Decker de peter, maar gezien die nu bij Genk speelt ging dat niet meer.” Gaat Cedric Callebaut verder.
 
Sportief zijn ze tevreden de supporters van Germinal Beerschot. “Al bij al hebben we dit jaar geen slecht seizoen achter de rug. Vooral de laatste wedstrijden hebben we toch mooi voetbal gebracht. Club Brugge, Standard, Gent en Genk kunnen er van meespreken. Met Cruz, Colman, Sterchele en Losada hebben we enkele sterke spelers lopen. Of we volgend seizoen goed zullen presteren zal afhangen van het al dan niet blijven van die spelers.” Dat brengt hen bij Europees voetbal. “Dat is wat iedere Antwerpenaar wil, meedoen op het hoogste niveau. Maar dat zal moeten gebeuren zonder fusie. Het stadion en de kleuren alleen al zouden voor serieuze pijnpunten zorgen.”
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties