Vermeersch en Cartier nog niet over ontgoocheling

Filip Van der Elst
| 0 reacties
Vermeersch en Cartier nog niet over ontgoocheling
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Brussels heeft men de zware nederlaag op het veld van buur Anderlecht duidelijk nog niet verteerd. Dat bleek uit interviews met voorzitter Johan Vermeersch en trainer Albert Cartier op fcbrussels.tv, het internet-televisiekanaal van de club. Beiden uitten scherpe kritiek op de spelers, die zich zaterdag al te makkelijk naar de slachtbank lieten leiden.

Vermeersch had het, in zijn gekende stijl, over een “non-match”, waarin zijn ploeg zonder mentaliteit en inzet speelde: “De sponsors, supporters en de club in het algemeen zijn belachelijk gemaakt. Ik kan me vereenzelvigen met de supporters, die voor schut zijn gezet en zaterdag (tegen Genk, red.) acties plannen. Ik hoop alleen dat het op een niet-agressieve manier gebeurt. De spelers hebben alvast iets recht te zetten, voor zichzelf en voor de club. Wie zich daar niet van bewust is, mag alvast vertrekken,” aldus de flamboyante West-Vlaming. “Ik had de spelers gezegd dat ze zich de laatste drie wedstrijden moesten bewijzen. Op Charleroi speelden we al een vrij zwakke wedstrijd, en op Anderlecht werden we belachelijk gemaakt. Ik trek daar alleszins conclusies uit met betrekking tot eventuele contractverlengingen. Zaterdag is hun laatste kans om nog iets recht te zetten.

Tegen zijn gewoonte in, was ook coach Cartier hard voor z’n eigen ploeg. Hij onderstreepte het gebrek aan mentaliteit bij (enkele van) z’n spelers, en insinueerde zelfs dat enkele spelers zaterdag tegen de trainer gespeeld hebben. “Er is iets gebroken tussen een deel van de spelersgroep en mezelf. De wedstrijd is nu al vijf dagen achter de rug, en ik heb nog steeds de moed niet om me te concentreren op de wedstrijd van zaterdag tegen Genk. Ik probeer steeds mijn spelers zo goed mogelijk te begeleiden en te beschermen, maar er is niets dat de prestatie van zaterdag kan goedspreken. Elke speler moet vechten voor zijn truitje en voor de club. We hebben niet alleen een wedstrijd verloren, dat gebeurt wel meer, zeker bij een club als FC Brussels, maar we hebben onze ziel verloren. De manier waarop we verloren hebben, is voor mij dramatisch. Ik stel me vragen over de ingesteldheid waarmee we de wedstrijd tegen Genk zullen aanpakken, en ik ben heel benieuwd hoe deze groep zal kunnen reageren op het débâcle van zaterdag. Een overwinning zou deze nederlaag een beetje kunnen wegspoelen, maar ik heb er serieuze vraagtekens bij.”

De volledige interviews kan u bekijken op fcbrussels.tv

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties