Mathijssen: 'Weet nog niet wie mij zal assisteren'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Mathijssen: 'Weet nog niet wie mij zal assisteren'
Foto: © SC

Dinsdag maakte Cedomir Janevski bekend dat hij niet ingaat op het voorstel van het bestuur van Club Brugge om aan de slag te gaan als assistent-coach van Jacky Mathijssen. Dat kwam in Brugge aan als een donderslag bij heldere hemel, iedereen verwachtte immers dat Janevski na zaterdag toch nog zou blijven. Ook de spelers reageerden verrast. "Ik vind het doodjammer dat Cedo volgend seizoen niet meer bij ons zal zijn. Ik heb er altijd, zowel bij de beloften als de afgelopen maanden bij de A-kern, een zeer goede band mee gehad", vertelt Birger Maertens aan Het Laatste Nieuws.
 
"De ontgoocheling dat hij niet langer hoofdcoach mocht blijven, beïnvloedde ongetwijfeld zijn keuze", vertelt Sven Vermant als aanvoerder van het team. "We moeten dit als groep respecteren. Hoe dan ook waardeer ik Janevski als mens én als trainer. Hij moest het roer in zeer ondankbare omstandigheden overnemen en haalde er het maximum uit."
 
Ook Mathijssen, die verklaarde dat hij met Janevski 20% sterker zou staan, reageerde ontgoocheld. "Ik had het graag anders gezien, maar ik moet de keuze van Cedo respecteren", vertelt de Limburger. "Ik denk niet dat hij heeft afgezegd omdat hij niet met mij wil werken, maar wel omdat hij de ambitie heeft om elders door te gaan als hoofdcoach. Dat vind ik heel jammer, want ik keek er echt naar uit om met hem aan de slag te gaan."
 
Nu moet Club op zoek naar een nieuwe assistent-coach. Daar zal eerstdaags een beslissing rond vallen. "Er moeten heel wat zaken worden besproken en er moeten ook knopen worden doorgehakt. Er zullen ongetwijfeld kandidaturen binnenstromen voor de vacante job, maar ik weet heel eerlijk nog niet wie nu in aanmerking komt om mij te assisteren." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties