Dortmund haalt Kroatische international bij Basel

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Dortmund haalt Kroatische international bij Basel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met de Kroatische international Mladen Petric. De middenvelder tekende in het Signal Iduna Park een contract voor vier seizoenen en komt over van de Zwitserse topclub FC Basel.

Petric pakte met Basel dit seizoen de Zwiterse club maar moest de landstitel aan FC Zürich laten. De Kroaat scoorde negentien doelpunten in 25 competitieduels. Petric kwam al aan vijftien interlands en speelt al negen jaar in het Alpenland. Hij begon er zijn carrière bij Baden en speelde vervolgens vijf seizoenen bij Grasshoppers Zürich. De voorbije drie seizoenen speelde hij in het Sankt Jakob Park.

"Dit is een belangrijke stap in mijn carrière. Ik verheug me al op de Bundesliga", aldus de 26-jarige Kroaat. Thomas Doll, trainer van Dortmund, ziet in Petric de opvolger van Andreas Möller. Die opereerde in zijn beste periode als doelgevaarlijke aanvalskracht die achter de spitsen opereerde. 

Petric is al de vijfde versterking van Borussia Dortmund met het oog op volgend seizoen. Om weer te kunnen aanknopen met de successen van midden de jaren '90 haalde het eerder al de Pool Jakub Blaszczykowski (Wisla Krakau), Giovanni Federico (Karlsruhe SC), Marc Ziegler (Arminia Bielefeld) en de Argentijn Diego Klimowicz (VfL Wolfsburg).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties