WK U-20: Spanje niet verder dan een draw

Mathias Dumarey

Spanje, vorig jaar in Polen nog de Europese kampioen bij de U-19, is vannacht niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel tegen Uruguay. Deze wedstrijd was dé blikvanger op de tweede wedstrijddag op het wereldkampioenschap voor spelers onder de 20 jaar in Canada.

Het gastland kende trouwens ook geen al te beste start. De Canadezen gingen met 0-3 onderuit tegen Chili.

De topper (groep B):

SPA 2 - 2 URU

In het Swangard Stadium in Burnaby, een voorstad van Vancouver, is Spanje niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel. Daarmee mocht de Europees kampioen tevreden mee zijn want het moest een 0-2-achterstand ophalen. Uruguay opende kort na de rust de score via Edinson Cavani. Negen minuten later was het sterspeler Luis Suarez die de Spaanse doelman Adan vloerde met een schot van buiten het strafschopgebied. Spanje kon pas in de laatste twintig minuten van de partij wat terugdoen. Adrian Lopez kopte na 71' de bal binnen en in de blessuretijd bezorgde Diego Capel met een lobje voor de 2-2.

Doelpunten:
47' Cavani 0-1, 56' Suarez 0-2, 71' A. Lopez 1-2, 91' Capel 2-2

Het gastland (groep A):

CAN 0 - 3 CHL

In het gloednieuwe Toronto Soccer Stadium kon het gastland op 'Canada's Day' geen extraatje toevoegen aan de feestelijkheden. Chili, de vice-kampioen van Zuid-Amerika bij de U-19, was veel te sterk. Na 25 minuten kwamen de Chilenen verdiend op voorsprong tegen een erg slap Canada. Nicolas Medina profiteerde van een misser van Groningen-speler Marcus Haber en vloerde doelman Asmir Begovic. Tien minuten na de rust verdubbelde Carlos Carmona de score. In de slotfase kopte invaller Jaime Grondona bij zijn allereerste balcontact de 0-3 voorbij Begovic.

Doelpunten:
25' Medina 0-1, 54' Carmona 0-2, 81' Grondona 0-3