WK U-20: Mexico raast naar achtste finale

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20: Mexico raast naar achtste finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Groep C stond vannacht de kraker tussen Mexico en Portugal op het programma. De winnaar kon zich al met zekerheid plaatsen voor de achtste finales. 

In het andere duel stonden Gambia en Nieuw-Zeeland tegenover elkaar. Beide landen konden de hoop nog levendig houden voor een plaatsje in de achtste finale bij winst. Al kan een overwinning ook belangrijk zijn om bij de vier beste derdes te horen.

 MEX 2 - 1 POR

Mexico en Portugal speelden in Toronto een beladen duel. Mexico was de betere ploeg en rekende op de flitsen van de bijwijlen briljante Giovanni Dos Santos, momenteel aan de slag bij de B-ploeg van FC Barcelona. In de tweede helft opende hij dan ook de score vanop de stip nadat Paulo Renato in het strafschopgebied Carlos Vela had neergetrokken. Halverwege de tweede helft verdubbelde Pablo Barrera de score toen hij een voorzet van Juan Cesar Dominguez in één tijd hoog in het dak van het doel knalde. In de slotfase kwam Portugal nog aan de aansluitingstreffer toen Antunes à la Roberto Carlos met een streep de Mexicaanse doelman vloerde op vrije trap.

Doelpunten: 48' Dos Santos (pen.) 1-0, 66' Barrera 2-0, 89' Antunes 2-1

 NZE 0 - 1 GAM

Nieuw-Zeeland is zo goed als uitgeschakeld voor de achtste finales op het WK. Het verloor nu ook van Gambia. Beide teams namen elk een speelhelft voor hun rekening. De eerste was voor de Afrikanen. The Baby Scorpions knutselden heel wat kansen in elkaar. Ousman Jallow miste van dichtbij en Alagie Ngum zag een schitterend schot op de paal uiteenspatten. Jallow zou halverwege de eerste helft de score toch openen met een kopbal na een kort gegeven hoekschop. Na de rust was Nieuw-Zeeland baas en kreeg Jeremy Brockie een niet te missen kans op de gelijkmaker maar het moet gezegd dat de Gambiaanse doelman Joseph Gomez er erg goed tussen zat. Ook zagen de Nieuw-Zeelanders nog een bal op de lat stranden. Voor Gambia is het WK nog niet voorbij, voor het land uit Oceanië vrezen we van wel.

Doelpunten: 22' Jallow 0-1

Stand in Groep C:
1. Mexico 2w 5-1 6
2. Portugal 2w 3-2 3
3. Gambia 2w 1-3 3
4. Nieuw-Zeeland 2w 0-3 0

Landen in cursief geplaatst voor de volgende ronde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties