Virton strikt Cyril Detremmerie

Bart van Maele
| 0 reacties
Virton strikt Cyril Detremmerie
Foto: © SC

Excelsior Virton heeft zich versterkt met Roeselare-verdediger Cyril Detremmerie (22). De speler trainde al mee sinds het begin van trainingen bij Virton en ondertekende gisteren een contract voor twee jaar bij de tweedeklasser. Detremmerie was een beloftevol jeugdproduct van Excelsior Moeskroen en kwam lange tijd uit voor Roeselare, waar hij nu overbodig geworden is.
 

Cyril Detremmerie bracht zijn eerste zes voetbaljaren door in de jeugdopleiding van Moeskroen. Hij moest die tot zijn ontgoocheling verlaten en trok naar Racing Harelbeke. Maar de ploeg kwam in de problemen en degradeerde naar de tweede afdeling, speelde een tijdje onder de naam Zuid-West, maar ging uiteindelijk failliet. Cyril Detremmerie trok daarom in 2002 al naar Roeselare dat toen ook nog in tweede klasse speelde.

Detremmerie werd in de voorbereiding van het seizoen 2003-2004 geschorst wegens dopinggebruik, maar krijgt bij de aanvang van het nieuwe seizoen toch het vertrouwen van toenmalig Roeselare-trainer Dennis Van Wijk. De verdediger bleek direct van goudwaarde te zijn, want lukte direct enkele belangrijke kopbalgoals.

Het noodlot lijkt toe te slaan in november 2003, wanneer Detremmerie lang uitvalt met een schouderblessure. De ploeg draait minder goed en de verdediger werd hard gemist. De jonge speler had het aanvankelijk moeilijk om terug te komen, maar in maart 2004 groeide hij terug naar een hoog niveau.

In het seizoen 2004-2005 groeide Detremmerie en Lahousse uit tot de twee zekerheden in de centrale verdediging bij Roeselare. Bovendien kon de verdediger ook als defensieve middenvelder worden uitgespeeld en kwam zijn kopbalsterkte nog meer uit de verf. De goede resultaten zorgden voor een contractverlenging van twee jaar tot en met 2007. De verdediger was trouwens niet het enige jonge speler die doorbraak, ook Jamaique Vandamme en Maxime Annys braken in de terugronde in 2005 definitief door. Roeselare dwong na dit seizoen de promotie naar eerste klasse af.

Maar de volgende twee seizoenen kwam de jeugdinternational niet veel meer aan spelen toe. Hij lag voor een plaatsje in de basis in balans met Daen Vaesen, maar verloor in de concurrentiestrijd. De verdediger verloor het geloof in eigen kunnen en maakte nerveuze invalbeurten. Bovendien werd Detremmerie geplaagd door blessures aan de buikspieren, de heup en de knieën. Hij versierde afgelopen seizoen amper twee keer een basisplaats en hoopt nu terug in tweede klasse, bij Virton, weer speelplezier te mogen ervaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties