Thuram en Zambrotta hekelen Barça's voorbereiding

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Thuram en Zambrotta hekelen Barça's voorbereiding
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona vertoeft vanaf vandaag tot 12 augustus in China en Japan om enkele wedstrijden te spelen. Niet iedereen bij de club is gelukkig met die uitstap. Vooral de Fransman Lilian Thuram en Gianluca Zambrotta vinden de rondreis verre van ideaal.

"Een voorbereiding in dergelijke landen is verre van ideaal. Ik snap wel dat de club extra inkomsten wil hebben, maar de spelers zijn er de dupe van. Uiteindelijk zijn het toch de spelers die voor prestaties zorgen en dus ook voor de inkomsten die daarmee gepaard gaan", aldus Thuram op een persconferentie.

Zambrotta was het een met Thuram. Hij was liever in Barcelona gebleven om het komende seizoen voor te bereiden. Hij vindt zo'n lange reis een aanslag op je lichamelijke gesteldheid en bovendien heb je nog dagen last van een jetlag.

In Azië werkt FC Barcelona drie oefenduels af. Er wordt gespard tegen Beijing Gouan, Yokohama Marinos en Mission Hills (een club uit Hong Kong, red). Op 29 augustus staat dan in Barcelona het eigen Joan Gamper toernooi gepland waarbij de tegenstander Inter Milaan is. Op 15 augustus staat er nog een vriendschappelijk treffen tegen Bayern München gepland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties