Zwak Italië onderuit tegen Hongaren

Maarten Vandenabeele

Bondscoach Roberto Donadoni (foto) heeft er heel wat kopzorgen bij: zijn wereldkampioenen speelden in hun laatste oefenwedstrijd voor de cruciale interland tegen Frankrijk bijzonder zwak en verloren verdiend van Hongarije.

In laatste instantie moest Gattuso forfait geven na een spierblessure: zijn ploegmakker Ambrosini kwam zo op het middenveld, naast Pirlo en Aquilani. Vooraan experimenteerde Donadoni met Del Piero en Quagliarella op de flanken en Toni in punt. Achteraan was het ervaring troef met Buffon, Oddo, Cannavaro, Materazzi en Zambrotta.

In een slappe eerste helft scoorde Toni na 27 minuten, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. De thuisploeg had zich toen al erg gevaarlijk getoond via Gera. Bij het naderen van de rust gingen de Hongaren steeds meer drukken.

In de tweede helft, met een hele resem nieuwe spelers, kwamen de Italianen vlug op voorsprong: Aquilani bediende de ingevallen Di Natale, die met een puntertje de 0-1 aantekende. De thuisploeg sloeg kort daarna al terug: Juhasz kreeg te veel vrijheid en liet Buffon kansloos: 1-1. Cannavaro beging even later een domme fout in de zestien: Gera nam het geschenk met open armen aan, 2-1. De vernedering was compleet toen Feczesin van dichtbij de 3-1 voorbij Buffon schoot.