Leuven vindt vervanger voor Vanhamel

Giel Vermeulen
| 0 reacties
Leuven vindt vervanger voor Vanhamel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven heeft zijn vervanger voor Mike Vanhamel beet. De 20-jarige Jonathan Ruttens komt over van VC Westerlo en zal de concurrentie aangaan met Govert Boyen. Bij Westerlo moest Ruttens opboksen tegen een monument als Ronny Gaspercic, leeftijdsgenoot Yves De Winter en Getulio, de nieuwe Braziliaanse doelman van Westel. Ondertussen zijn de documenten rond de overgang van Mike Vanhamel naar Le Havre getekend. Met Jonathan Ruttens heeft OHL een heel sterke doelman binnengehaald die, ondanks zijn jonge leeftijd, al aardig wat ervaring opdeed. Zo mocht hij al proeven van eerste klasse, en hij liep stage bij Feyenoord en Chelsea. Daarnaast verdedigde Ruttens het doel bij de nationale jeugdploegen. Bij OHL wil deze jonge Limburger zijn carrière lanceren. Het aanstormende talent is dan ook ambitieus en gaat voluit de concurrentie met Govert Boyen aan.

De papieren voor de overgang van Mike Vanhamel naar het Franse Le Havre zijn getekend. Vanhamel kan zich nu dus volledig concentreren op de traditierijke club die in de jaren negentig een vaste stek had in de Franse eerste klasse. Mike tekende er een contract voor vijf seizoenen en krijgt er de kans om profvoetballer te worden. Le Havre is, zoals veel Franse clubs, gekend om zijn goede opleiding. In dat opzicht zal Mike er een stukje OHL terugvinden.
De overgang naar Le Havre was niet alleen voor Vanhamel een unieke kans. OHL ving immers 150.000 euro voor zijn jonge doelman en kan ook rekenen op een percentage op een eventuele doorverkoop. Een dergelijk transferbedrag is, voor een club met een budget van 1,5 miljoen euro, zeker niet te versmaden. De transfersom zal gebruikt worden om de verdere professionalisering en uitbouw van de club te ondersteunen.

Maar niet alleen het transferbedrag gaf voor OHL de doorslag om Mike Vanhamel te laten vertrekken naar Le Havre. OH Leuven wil eigen jongens de kans geven om door te groeien en carrière te maken. Liefst uiteraard bij OHL, maar indien jonge spelers elders een mooi contract kunnen tekenen zal de club daar steeds aan meewerken. De transfer van Mike is het beste bewijs dat de filosofie van OHL de enige juiste is: jonge talenten kansen durven geven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties