Column Germinal Beerschot valt over penaltystip

Thomas Dubois
| 0 reacties
Germinal Beerschot valt over penaltystip
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

“Charleroi kan kampioen worden”, vindt preses Abbas Bayat. De man die nooit verlegen zit om een straffe uitspraak, maakt zijn club alweer belachelijk. “God kent alleen maar Club Brugge of Anderlecht, geen Charleroi. Hopelijk krijgen we een strafschop op Sint-Truiden”, liet Bayat voor de wedstrijd van zondag weten. Zelfs op die wedstrijddag kon Sporting Bayat zich niet rustig houden. En ook zijn coach, Vande Walle, werd uitgesloten na een incident met Vreven.
 
Een trainer mag nooit tussenbeide komen bij opstootjes, maar ‘Fluppe’ krijgt voor een keer nog het voordeel van de twijfel, omdat Vreven wel heel agressief voor de dag kwam. Vande Walle dus naar de tribune en daar kreeg hij het aan de stok met een Sint-Truiden-fan. Moggi Bayat - de neef van Abbas - snelde zijn trainer te hulp. Hij slaagde erin om opgepakt te worden en gelukkig voor zijn lieve oom mocht hij in de loop van de avond weer naar huis. God stond toch aan de kant van Charleroi, gisteren… De Bayats zijn zeker geen verrijking voor het Belgische voetbal en zijn nergens echt graag gezien. Op Olympia zijn ze zelfs al eens buiten gewerkt na alweer een kortsluiting van Moggi.
 
Bergen dé revelatie!
Van Puyvelde en Sollied waren na afloop van de wedstrijd van hun team, Gent, tegen Zulte-Waregem, niet te spreken over de defensieve aanpak van de bezoekers. Vorige week liet ik nog vallen dat Gent er in de toekomst misschien ook mee te maken zal krijgen, maar het angsthaasvoetbal blijft maar uitzaaien. Toch vond ik zowel Van Puyvelde als Sollied heel slechte verliezers, want Gent bracht gewoon te weinig. Anderlecht scoorde dan weer vroeg tegen Brussels, anders mocht het zich ook aan een ontmijningswedstrijd verwachten. Sommige teams kunnen zich enkel opladen voor topwedstrijden, ofwel zijn de topploegen veel zwakker dan iedereen denkt. Dender speelde sterk tegen Anderlecht, maar kreeg zaterdag een pak rammel van het bescheiden Cercle, dat wel een goed team heeft. Bergen speelde op de eerste speeldag een degelijke wedstrijd op het veld van Club Brugge, en werd toen door Jacky Mathijsen en Karel Geraerts gebombardeerd tot de seizoensrevelatie. Het is vroeg om dat na vier wedstrijden al te ontkennen, maar een thuisnederlaag tegen het zwakke Lokeren is niet bepaald wat men noemt een bevredigend resultaat.
 
We’re Malinwa
KV Mechelen ontving maandagavond Club Brugge, de tweede topper op rij Achter de Kazerne. Een jammerlijke zaak voor Mechelen dat het al twee toppers moet spelen in augustus, maar dan vooral op mentaal vlak, want het stadion zit tot op de nok vol. De fans zijn zoals - tot vervelens toe herhaald - een aanwist voor de hoogste afdeling, maar dat zouden die van RAFC ook geweest zijn, als ze hun manieren houden tenminste… Hun clublied “We’re Malinwa…” dat ze vorig seizoen na de bekerzeges tegen Zulte-Waregem en G. Beerschot zongen, bereikte toen alle uithoeken van Vlaanderen. Verkrachte versies van andere eersteklasseteams zoals Anderlecht zijn hiervan het gevolg. Wie er deze maandagavond nog niet bij was, is Wesley Sonck. Club Brugge heeft voor- en tegenstanders, maar heeft nu drie voormalige topschutters lopen (2x Sonck en vorig seizoen Sterchele).
 
Arme Harm
Germinal Beerschot kreeg twee strafschoppen tegen Racing Genk, terwijl ze klaagden over het voordeel van de topteams. Genk is een topteam, dat staat buiten kijf en dat verandert niet door hun vormcrisis van de laatste weken. De eerste strafschop werd gepakt door Logan Bailly, maar in de laatste minuut scoorde GBA dan toch vanop de stip. Helaas voor arme Harm Van Veldhoven scoorde Racing Genk nog de verdiende winning goal in de allerlaatste seconde. Germinal Beerschot speelde tegen Club een uur met elf tegen tien man en kreeg twee strafschoppen tegen Racing Genk en pakte nul punten tegen beide teams. Coach Van Veldhoven vond dat Germinal Beerschot twee keer de evenknie was en toch geen beloning kreeg. Op Lokeren kreeg GBA nochtans een uitgelezen kans om dat te bevestigen, maar die wedstrijd eindigde toen met een brilscore.
 
Auteur: Dries Dawyndt
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties