Kranten: 'Anderlecht naar Europese tweede klasse'

Mathias Dumarey
Kranten: 'Anderlecht naar Europese tweede klasse'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Voor het eerst in acht jaar is er geen enkel Belgisch team vertegenwoordigd in de Champions League. De zwakke vertoning van Anderlecht gisteren in de return tegen Fenerbahçe was een reden voor de vaderlandse kranten om hun messen te slijpen en nog eens keihard uit te halen naar de landskampioen uit Brussel.

Het Laatste Nieuws is bang voor een lange winter. "Anderlecht viel als geheel te licht uit om zich te mengen bij de sterren van het kampioenenbal. Enkel Lucas Biglia is er zijn plaats waard. Anderlecht kan maar één excuus inroepen: het miste Nicolas Frutos. Maar de afwezigheid van één speler kan en mag de offensieve onmacht niet verdoezelen."

Het Nieuwsblad vindt de uitschakeling van Anderlecht een nieuwe klap voor het Belgische voetbal. "Biglia was over twee duels bekeken de beste speler van Anderlecht. Jan Polak is nieuw en heeft nog krediet, Mbark Boussoufa heeft er echter heel wat minder. Ook Mémé Tchité huppelt achter zijn beste vorm en Ahmed Hassan was in de tweede helft nergens. Anderlecht degradeert nu echt naar de tweede klasse van Europa."

Gazet van Antwerpen/Belang van Limburg zien deze klap hard aankomen bij Anderlecht. "Dat paarswit met dit team niet in de Champions League raakt, doet de vraag rijzen of de landskampioen wel met dit team moet verdergaan. Bovendien komt deze ontgoocheling mee op het conto van coach Francky Vercauteren. De coach heeft krediet na twee opeenvolgende landstitels maar Europees maakte hij nog niets klaar. Alleen een derde titel en een mooi parcours in de UEFA-beker, kunnen deze ontgoocheling wegspoelen."

La Dernière Heure is van mening dat deze uitschakeling verstrekkende gevolgen zal hebben voor Anderlecht en het Belgische voetbal in het algemeen. "We hadden het al voelen aankomen. Na de mislukte EK-voorronde van de Rode Duivels en de Europese uitschakelingen van AA Gent en RC Genk is dit geen ongelukje meer, maar een vicieuze cirkel."

Le Soir kijkt vooral naar de sportieve gevolgen voor Anderlecht. "Deze nederlaag zal niet zonder gevolgen blijven voor het sportieve beleid. Het zal moeilijk worden om nieuwe toppers te halen en om op Europees vlak weer aansluiting te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties