AA Gent en Cercle laten punten, Brussels klopt STVV

Anthony Van der Planken

Zaterdagavond kwam van de topploegen enkel AA Gent in actie. Onderaan het klassement was het uitkijken naar het degradatieduel tussen FC Brussels en STVV.

AA Gent liet voor de vierde keer op rij punten liggen. Het speelde al voor de derde keer dit seizoen 1-1 gelijk, dit keer tegen Roeselare. De bezoekers kwamen al gauw op voorsprong via Dissa. AA Gent reageerde gevat en kwam nog voor de rust langszij via Olufade. De Buffalo's kwamen in de tweede helft dicht bij de 2-1, maar die kwam er niet. Een nieuwe baaldag voor Trond Sollied en de zijnen.

Cercle Brugge, dat vriend en vijand verraste in de eerste zes wedstrijden, verloor zaterdag voor het eerst punten in eigen huis. Germinal Beerschot met ex-trainer Harm Van Veldhoven hield Cercle op een 1-1 draw. Dosunmu bracht de bezoekers al gauw op voorsprong, Portier scoorde de gelijkmaker. De 1-1 was een logische en terechte uitslag.

Onderaan bekampten FC Brussels en STVV elkaar. De bezoekers waren zeker niet de mindere ploeg, maar gingen niettemin alweer puntenloos naar huis. Fort en Gorius zorgden in de slotfase voor een 2-0 zege.

STVV blijft dus puntenloos achter, maar houdt wel KV Mechelen in het vizier. Dat verloor immers op het veld van Zulte Waregem. D'Haemers en Roelandts pikten ieder hun doelpuntje mee.

Die andere promovendus, Dender, verloor thuis zwaar van Bergen. De Draken kwamen met 0-3 winnen. Dalmat, Landu Tubi en Roussel zorgden voor een Bergens feestje.

Moeskroen - Lokeren ten slotte, een duel tussen subtoppers, eindigde met een zege voor de thuisploeg. Sapina en Custovic wisten allebei te scoren, zodat de drie punten thuis bleven.