Bram Verbist zondag in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Bram Verbist zondag in Studio 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Racing Genk - Anderlecht en Charleroi - Club Brugge staan er zondagavond twee topwedstrijden op het programma. Frank Raes praat erover met Gert Verheyen en Jan Wauters.

Vorig seizoen streden twee clubs tot op de voorlaatste speeldag voor de titel: Racing Genk en Anderlecht. Paarswit versloeg Brussels met 6-0 terwijl Genk thuis met 1-2 onderuit ging tegen Charleroi. Paarswit kon zo zijn 29ste landstitel vieren.
Dit seizoen hebben Racing Genk en Anderlecht nog niet kunnen overtuigen. Europees raakte Genk niet voorbij Sarajevo en Anderlecht kon zich voor het eerst in vier jaar niet plaatsen voor de Champions League. In de eerste klasse staan beide clubs vooraan in het klassement, maar tevreden over het bereikte niveau kunnen ze niet zijn. Zondag in de Cristal Arena van Racing Genk krijgen ze allebei de kans om zich te bewijzen. Studio 1 blikt uitgebreid terug op de topper tussen Racing Genk en Anderlecht.

Eerder op zondag neemt Charleroi het op tegen Club Brugge. Club-trainer Jacky Mathijssen bezoekt de club waar hij drie jaar trainer was. Op de andere bank zit Charleroi-trainer Philippe Vande Walle. Hij was vorig jaar nog keeperstrainer onder Mathijssen en krijgt nu zijn kans als hoofdtrainer bij de Carolo's. Ook over deze match laten Frank Raes, Gert Verheyen en Jan Wauters hun licht schijnen.

Toen Germinal Beerschot en Ajax begonnen samen te werken was keeper Bram Verbist een van de eerste talenten die van Antwerpen naar Amsterdam verhuisden. Hij speelde daar met toppers als Wesley Sneijder, Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga en Rafael van der Vaart. Verbist keerde terug naar Germinal Beerschot, maar verzeilde op de bank. Via Tienen en Eendracht Aalst kwam de nu 24-jarige Verbist opnieuw in eerste klasse, bij Cercle Brugge. Onder trainer Glen De Boeck werd hij de onbetwiste nummer één in doel en ligt hij mee aan de basis van het succes van Cercle. Zaterdag speelt Verbist met Cercle tegen Germinal Beerschot, de club van zijn hart. Zondag vertelt hij erover bij Frank Raes in Studio 1.

Afgelopen zondag werd in de Cristal Arena van Racing Genk de eerste provinciale voorronde van de Pinanti is Pinanti Cup georganiseerd. Vanaf nu zondag brengt Studio 1 drie weken lang verslag uit van de zoektocht naar de beste miniem van Limburg.

Afhankelijk van de actualiteit kunnen er nog gasten bijkomen of wegvallen.

Studio 1, zondag 23 september om 22u50 op  één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties