El Haoual viert zege met vrouw van de coach

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
El Haoual viert zege met vrouw van de coach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

ZVK RSD Edegem blijft na vier speeldagen aan de leiding in de hoogste afdeling van het zaalvoetbal. Tegen hun provinciegenoten uit Malle gaf Edegem voetballes. Ze stuurden hen met zes doelpunten in de mand huiswaarts. FT Antwerpen en Action Charleroi 21 blijven ongeslagen.

Verrassen tegen de top
 
Omdat die twee ploegen nog geen volledig programma afwerkten kan Edegem dus genieten van haar koppositie. Onverdiend kan je dat niet noemen want tegen Malle voor fris en vlot voetbal. Over twee weken volgt echter de eerste test wanneer Morlanwelz op bezoek komt en een week later volgt de verplaatsing naar Charleroi. Kan Edegem dan stunten? “Waarom niet”, repliceert Samir El Haoual, die met drie treffers de uitblinker was. “We hebben een goede ploeg en zijn versterkt ten opzichte van vorig jaar. We kunnen voor de verrassing zorgen.”
 
Veel verrassing was er vrijdag niet bij. De bezoekers uit Malle zorgden in Kattenbroek via Mustapha Toukouki wel voor het eerste gevaar, maar het was de thuisploeg die het beste voetbal bracht en voor de doelpunten zorgde. Onder impuls van El Haoualving een goed georganiseerd Edegem Malle vrij gemakkelijk op. “We hielden Kurt Gessner uit de wedstrijd. Dat was de bepalende factor in de wedstrijd.  Vanuit een goede organisatie konden we naar voren voetballen. We scoorden snel twee doelpunten en controleerden de wedstrijd”, analyseerde El Haoual, die zelf de twee eerste doelpunten voor zijn rekening nam, de wedstrijd.

Kermis in Edegem
 
Malle vond geen openingen en kreeg pas na 19 minuten de eerste bal tussen de palen. Thierry Rousseau reageerde echter attent en hield zijn netten schoon. Ondertussen had Edegem de tegenstander al volledig monddood gemaakt. Tweemaal Ahmed Ajouaou en een afstandsschot van Pascal Vercauteren zorgden voor de 5-0 ruststand. “Het was precies kermis”, glimlacht El Haoual. “In de voorbereiding speelden we 4-4 gelijk, maar we wisten dat we meer kwaliteit hadden. We hebben uitstekend zaalvoetbal gebracht.”
 
Na de rust controleerde Edegem rustig de wedstrijd. Zonder doelkansen werd er toch aan het publiek gedacht. Een vlotte balcirculatie onder de ritmische geluiden van de tam-tams werd bij het publiek onthaald door meerdere olé’s. El Haoual vierde zijn derde treffer met een blonde dame uit de tribune. “De vrouw van de trainer was jarig en hij had gezegd dat ik haar mocht feliciteren als ik scoorde”, lacht hij. Malle kon in de slotfase nog de eer redden. Toukouki en Paul Naalden zorgden voor de 6-2 eindcijfers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties