Espanyol gaat voor Champions League

Dave Sentobin
| 0 reacties
Espanyol gaat voor Champions League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond start de negende speeldag in de Primera División met een leuk treffen tussen de twee revelaties: Mallorca en Espanyol. De tweede wedstrijd van vanavond is Athletic tegen Betis. Morgen speelt Sevilla de topper zonder coach Juande Ramos tegen Valencia. Villarreal heeft een moeilijke verplaatsing naar Zaragoza voor de boeg.
 
Espanyol, mooi vijfde in de stand, speelt vanavond tegen Mallorca dat verrassend zevende staat. Beiden ploegen hopen zich te kunnen handhaven in de hoogste regiones van het klassement om Europees voetbal af te dwingen. Espanyol heeft drie internationals (Tamudo, Luis García en Riera) in zijn rangen lopen, zo’n vertegenwoordiging is alweer dertig jaar geleden. Spelverdeler De La Peña blijft vanavond waarschijnlijk opnieuw op de bank. Lo Polat is hersteld van zijn blessure, maar coach Valverde ziet uiteraard geen reden om zijn winning team om te gooien. Espanyol bracht immers vorig weekend Real Madrid de eerste nederlaag van het seizoen toe.
 
De thuisploeg verloor dit seizoen nog maar twee wedstrijden: op het veld van Betis en thuis tegen Villarreal, tweede in de stand. De voorbije twee thuiswedstrijden maakte de mannen van Manzano telkens een 0-2 achterstand goed. Onder leiding van een sterke Arango en Ibagaza won Mallorca telkens met 4-2. De wedstrijd van vanavond in het Ono Estadi belooft alvast een spektakelstuk te worden. Bovendien kreeg Espanyol-kapitein Tamudo zijn opleiding bij de eilandploeg.
 
In Bilbao treffen Athletic en Betis elkaar in een duel waar de gevarenzone dreigt voor de verliezer. De Basken konden nog niet winnen in eigen stadion: drie gelijke spelen en een verliespartij. De mannen van Caparrós behaalden wel twee overwinningen buitenshuis. Ook het doelpuntensaldo laat de wensen over: slechts zeven doelpunten in acht speeldagen. Aanvaller Aduriz was bovendien goed voor vier van die doelpunten. De bezoekers uit Andalusië staan net boven de degradatiezone met twee punten minder dan Athletic. Coach Cuper behaalde nog maar één overwinning met de verdiblancos. Bij verlies lijkt de club uit Sevilla ook dit jaar op een moeilijk seizoen af te stevenen. Cuper liet verrassend Mark González (vorig jaar nog bij Liverpool) uit de selectie.
 
De topper van deze speeldag is ongetwijfeld Sevilla tegen Valencia. De thuisploeg speelt voor het eerst na twee en een half jaar zonder zijn coach Juande Ramos. De succescoach trok gisteren naar Tottenham om er de best betaalde trainer te worden. Manolo Jiménez is zijn opvolger. De bezoekers, derde in de stand, hebben wat recht te zetten na de uitschuiver in Rosenborg. De mannen van Quique Flores verloren in Noorwegen met 2-0. Bovendien spraken de Spaanse media opnieuw over een transfer van David Villa: nu niet naar Chelsea, maar naar Real Madrid.
 
Villarreal dat mooi tweede staat na winst tegen Barcelona vorig weekend, speelt op het veld van het onrustige Zaragoza. Coach Muñoz stuurde heethoofd D’Alessandro afgelopen week naar huis op training. De club legde de Argentijnse speler al een monsterboete op. Bij Villarreal lijkt enfant terrible Riquelme op weg naar Boca Juniors of Fluminese. Barcelona recupereert voor de wedstrijd tegen promovendus Almería Touré, Zambrotta en Márquez. De bezoekers staan het best geklasseerd van de drie promovendi: met elf punten staan ze net in de linkerkolom van het klassement.
 
Leider Real Madrid ontvangt in het Bernabéu-stadion Deportivo de La Coruña. Bij de Koninklijke is de Malinees Diarra niet van de partij door een blessure. Ondanks de winst tegen Olympiakos waren de Spaanse media donderdagmorgen genadeloos voor het geleverde spel van de Madrilenen: enkel Robinho, Sergio Ramos, Casillas en de ingevallen Balboa kregen een meer dan voldoende.
 
De overige wedstrijden van zondag zijn promovendus Murcia tegen Recreativo, Racing tegen Getafe dat woensdag in White Hart Lane Tottenham versloeg, Osasuna tegen promovendus Valladolid en rode lantaarn Levante tegen Atlético.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties