Bayats krijgen zware boetes

Dirk Pieters
| 0 reacties
Bayats krijgen zware boetes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is al heel wat geschreven over de Bayats van Charleroi. De kopstukken van de Waalse club lieten zich na de de incidenten op Charleroi-Club Brugge van hun slechtste kant zien. Voor het slechte gedrag hebben Abbas en Mogi Bayat een boete gekregen van 5.000 euro. Manager Mogi Bayat kreeg zelfs een stadionverbod van drie maanden, maar daar ontsnapt hij voorlopig aan omdat hij geen lid meer is van de voetbalbond. 

Meteen na de bewuste wedstrijd stapten Charleroi-voorzitter Abbas Bayat (60) en zijn neef, manager Mogi Bayat (33) woedend het terrein op om scheidsrechter Luc Wouters de regels van het voetbalspel opnieuw uit te leggen.

Omdat Abbas en Mogi Bayat geen enkele officiële terreinfunctie hebben, hadden ze op het veld niks te zoeken, oordeelde het Sportcomité van de voetbalbond gisteren en het legde de twee een boete van 5.000 euro op. Ook Sporting Charleroi, dat niet ingreep toen de Bayats op het veld stormden, moet 5.000 euro betalen. Bovendien kreeg Mogi Bayat daarbovenop een verbod van drie maanden om op het terrein en de installaties van Charleroi te komen. Bayat liet zich echter twee dagen na het gebeuren schrappen van de voetbalbondslijsten, de straf kan dus voorlopig niet uitgevoerd worden. Wanneer Bayat zich opnieuw inschrijft, zal dat wel gebeuren. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties