Twee krakers in Duitse competitie

Philippe Crols
| 0 reacties
Twee krakers in Duitse competitie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De dertiende speeldag in Duitsland heeft voor ons twee topaffiches in huis. Bayern trekt naar Stuttgart terwijl Schalke HSV over de vloer krijgt. Ook onderaan staan er weer enkele belangrijke wedstrijden op het menu.

Bayern en HSV staan voor moeilijke wedstrijden
Bayern München is tot op heden nog altijd de leider in Duitsland, maar kon zijn vorige twee wedstrijden niet winnen. Deze week krijgt het ook geen hapje voorgeschoteld, want Bayern trekt naar Stuttgart dat na een zes op zes zijn draai eindelijk gevonden lijkt te hebben. Eerste achtervolger HSV staat ook voor een lastige opdracht. De ploeg van Kompany speelt tegen Schalke dat een beetje op de dool is.

En er is nog een topper, want Werder Bremen ontvangt in eigen huis Karlsruhe. Dat is een wedstrijd tussen de nummers drie en vier.

Degradatietoppers
Degradatietoppers te over deze week. Op vrijdag al openen Duisburg en Bochum de speeldag. Duisburg staat voorlaatste terwijl Bochum met drie punten meer op de dertiende plaats kampeert.

Rostock - Cottbus is ook een zespuntenduel. Op een mooie reeks van negen op negen na heeft Rostock nog niet te veel laten zien. Het is misschien wel het goede moment voor Cottbus om Hansa te ontmoeten. Cottbus won vorige week zijn eerste wedstrijd en hoopt de rode lantaarn na deze week kwijt te zijn.

Bielefeld - Nürnberg is eveneens een duel dat zich in de kelder van de klassering afspeelt. De bekerwinnaar staat op een op twee na laatste plek. Bielefeld staat maar twee plaatsjes hoger.

Hannover probeert mee te sluipen
Hannover is geruisloos mee aan het draaien bovenaan. Het heeft 21 punten en staat op een knappe vijfde plaats. Zaterdag gaat Hannover op bezoek bij HBSC. Die club is zeer wisselvallig en een onoverkomelijke opdracht is dat niet natuurlijk.

Leverkusen volgt in het spoor van Hannover op de zesde plaats. Wolfsburg is zondag gastheer voor die club. Dan rest er ons nog een wedstrijd. Het is een duel tussen Frankfurt en Dortmund, twee ploegen uit de buik van de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties