Geweld in Italië escaleert, AS Roma-Cagliari afgelast

Geweld in Italië escaleert, AS Roma-Cagliari afgelast
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geweld tussen voetbalsupporters en de politie houdt Italië opnieuw in zijn greep, de Italiaanse voetbalbond heeft daarom beslist om het duel tussen AS Roma en Cagliari te annuleren. Normaal moest de wedstrijd zondagavond plaatsvinden, maar de voetbalbond wou het risico niet nemen omdat voetbalsupporters in heel Italië zich tegen de politie hebben gekeerd.

De reden daarvoor is de dood van een supporter van Lazio,  de 26-jarige man stierf toen hij geraakt werd door een verdwaalde politiekogel. Als gevolg van het incident werd de match tussen Inter en Lazio al uitgesteld. De andere wedstrijden in de Serie A begonnen met tien minuten vertraging. Daar bleef het echter niet bij, in veel stadions keerden de supporters zich massaal tegen de politie. Zo bestormden hooligans van Atalanta het veld na amper tien minuten, daardoor werd ook de match tussen Atalanta en AC Milan gestaakt. De voetbalbond besloot daarom om geen verdere risico's meer te nemen.

Intussen gooit de broer van het overleden slachtoffer nog wat olie op het vuur. "De politie heeft mijn broer vermoord", vertelde de man. Ook de advocaat van de man sprak over een misdaad door de politie. Intussen bereiken ons berichten uit Italië waaruit blijkt dat honderden woedende voetbalsupporters een politiekantoor hebben bestormd. De politie heeft alle moeite van de wereld om de situatie niet te laten escaleren. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties