United en Tottenham winnen, Chelsea gelijk

Kristof Blomme

Op de dertiende speeldag is Chelsea niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Everton. De bezoekers maakten in de slotminuut gelijk via Cahill. Manchester United pakte wel de drie punten tegen Blackburn. Cristiano Ronaldo tekende voor de twee thuisdoelpunten. Ook Tottenham kon nog eens winnen. Wigan werd wandelen gestuurd met 4-0.

Chelsea nam het op eigen veld op tegen Everton. Chelsea had het meeste balbezit en twintig minuten voor affluiten loonde dat. Drogba kopte een hoekschop van Cole tegen de touwen. De thuisploeg leek op een overwinning af te stevenen, tot Tim Cahill in de slotminuut de gelijkmaker tegen de touwen werkte. Een bittere pil voor Chelsea, dat de achterstand op Manchester United weer zag groeien tot vijf punten.

United won immers van Blackburn met 2-0. Twee minuten volstonden voor Cristiano Ronaldo om de bezoekers zonder punten huiswaarts te sturen. Tien minuten voor de pauze kopte de Portugees een hoekschop van Giggs binnen. Twee minuten later deed hij de netten opnieuw trillen. De Mancunians tellen nu weer drie punten voorsprong op Arsenal, dat maandag op bezoek gaat bij Reading.

Ook Tottenham kon na 5/27 en geen enkele overwinning in de laatste negen competitiewedstrijden eindelijk nog eens de drie punten pakken. Na 25 minuten had Jenas de thuisploeg al op rozen gezet met twee doelpunten. Nog voor de pauze tekende Lennon voor een derde doelpunt. Bent legde de 4-0 eindstand vast. De Spurs bezetten nu de veertiende plaats in het klassement.

Manchester City kwam niet verder dan 0-0 bij Portsmouth. Het telt nu vier punten achterstand op de stadsgenoot. Bolton kon andermaal niet winnen. De thuiswedstrijd tegen Middlesbrough eindigde op een scoreloos gelijkspel. Het is nu achttiende. Aston Villa won op de valreep bij Birmingham. Een owngoal bracht de bezoekers op voorsprong, maar Forsell maakte na de pauze gelijk. Drie minuten voor affluiten bezegelde Agbonlahor het lot van de bezoekers.