Demol niet verrast

Nico Wieme
| 0 reacties
Demol niet verrast
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Niet alleen René Vandereycken wou reageren op het vertrouwen dat de KBVB in hem uitsprak, ook assistent Stéphane Demol gaf tekst en uitleg.

Stéphane Demol zegt dat hij niet verrast is dat de bond met René wil doorgaan. “Ik ben blij dat het sportieve de bovenhand heeft gehaald op de marketing en de druk van de pers”, zegt hij aan Sporza. “Als het van de sponsors of de pers had afgehangen, was er wellicht een andere beslissing genomen.”
 
“Er kan ons aangewreven worden dat we weinig resultaten hebben neergezet en dat we ons niet gekwalificeerd hebben. Vandereycken was daar ook eerlijk in bij zijn verdediging. Maar de werkwijze van de bondscoach slaat wel aan”, verdedigt Demol het werk dat hij en Vandereycken de voorbije twee jaar geleverd hebben. Hij ziet ook lichtpunten in de donkere tunnel. “We hebben wel met een volledig nieuwe ploeg moeten werken. Bij momenten hebben we goed gevoetbald. Dit kan in de toekomst alleen maar in stijgende lijn gaan.”
 
Hoe ziet de huidige assistent de nabije toekomst van de jonge Belgische ploeg? Volgens hem wordt het nipt om het WK van 2010 te halen. Demol vindt wel dat we verplicht zijn om het te proberen. Het huidige enthousiasme moet nu maar eens aan resultaten gekoppeld worden.
 
Over zijn eigen toekomst blijft Demol vaag. “Ik ben geen kandidaat om voort te doen onder deze voorwaarden”, verwijst hij veelbetekenend naar het financiële aspect van zijn contract. “Ik heb de ambitie om ergens hoofdcoach te worden. Als de bond met een superbod zou komen, dan zou ik dat plan wel met twee jaar willen uitstellen. Dat was niet de bedoeling, maar zeg nooit nooit.” Demol beweert dat hij nooit gezegd heeft dat hij wou stoppen als assistent.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties