Analyse Dender wil redding via trainerswissel

Olivier Niclaus
| 0 reacties
Dender wil redding via trainerswissel
Foto: © SC

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

Onder het bewind van de nieuwe trainer Boskamp boekte Dender een overwinning in de beker, twee overwinningen in de competitie en vorig weekend een knap gelijkspel thuis tegen Standard. Kan Dender ook vanavond op zijn elan verdergaan?

FCV Dender is één van die ploegjes waarvoor iedereen sympathie koestert. Op enkele jaren tijd geruisloos vanuit derde klasse opgeklommen naar eerste nationale. Voetbal op zondagnamiddag in een klein, doch gezellig stadion te Denderleeuw. Een elftal met onbekende jonge Belgische voetballers, vaak uit eigen streek, die met hun inzet en op karakter hun gebrek aan technisch vernuft proberen te compenseren. Zonder ook maar één minuut te hebben gevoetbald al de gedoodverfde kandidaat om te degraderen naar de onvoorspelbare tweede klasse. Een sympathieke trainer die door twee opeenvolgende promoties zijn jongensdroom heeft waargemaakt door in het Astridpark in de dug-out van de bezoekers plaats te nemen.
 
Tot zover Dender ‘oude stijl’. Op een kille 19de november werd duidelijk dat Dender de kinderschoenen wil ontgroeien en zich niet zomaar verzoent met de rode lantaarn in het klassement. Coach Jean-Pierre Vande Velde kreeg de zwarte piet toegeschoven en werd bedankt voor bewezen diensten. Het clubbestuur draaide het roer helemaal om en koos in de plaats van Vlaamse gezelligheid resoluut voor zakelijke ernst. Een toch wel vreemde beslissing die voetbalminnend België, ondanks de mindere resultaten, niet had zien aankomen.
 
Voorzitter Patrick De Donker koos voor een trainer met een mooi gevulde cv en een sterke persoonlijkheid. Johan Boskamp, eerder Belg dan Nederlander, besloot op het aanbod in te gaan ondanks zijn voornemen om nooit meer een Belgische club onder zijn hoede te nemen, na zijn ontslag bij Standard een dik jaar geleden. Sinds de aanstelling van Boskamp gaat het enkel crescendo in het Florent Beeckman stadion. Thuis werd een ware stunt gerealiseerd tegen KRC Genk door verdiend met 2-0 te winnen. Vorige week kaapte Dender in de slotminuut een nieuwe driepunter weg op het veld van Zulte-Waregem en dit weekend werd Standard thuis in bedwang gehouden, uitslag 0-0. Een mooie 7 op 9, waardoor de 18de stek is ingeruild voor een voorlopig veilige 14de plaats met enkele bonspunten op de andere kandidaat-dalers. Benieuwd of de ploeg uit de Denderstreek vanavond ook het Ottenstadion met verstomming kan slaan.
 
De plotse successen zijn een bittere pil om slikken voor ex-trainer Vande Velde. Johan Boskamp is echter ervaren genoeg om in te zien dat de recente successen niet alleen zijn verdienste is. Het elftal dat plots wel kan winnen is onder het nieuwe bewind amper gewijzigd in vergelijking met de opstelling van zijn voorganger. Toch zou de Nederlander zichzelf niet zijn mocht hij ruwe diamant De Pever en de vergeten Argentijn Iribarren niet meteen in het elftal hebben gedropt. Met de door het bestuur aangekondigde versterkingen lijkt Dender gewapend om in de tweede ronde de degradatiestrijd met opgestroopte mouwen aan te gaan. Zo wil ondermeer vedette Hadji komen voetballen voor ‘mijnheer Boskamp’. Naambekendheid en publiciteit zijn de twee factoren die volgens Dender mee zullen beslissen over 1ste of 2de klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties