Dheedene wil ongelijk Moeskroen bewijzen

Nico Wieme
| 0 reacties
Dheedene wil ongelijk Moeskroen bewijzen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond ontvangt Germinal Beerschot Excelsior Moeskroen. Tot begin deze week betekende dit de terugkeer van Marc Brys naar de ploeg die hij vorig seizoen trainde.

Maandag kreeg Marc Brys telefonisch te horen dat hij zijn koffers mocht pakken bij de Henegouwse club Excelsior Moeskroen. Officieel omdat zijn visie en die van de voorzitter Philippe Dufermont niet langer overeenstemden. Officieus omdat Brys niet naar de pijpen van zijn preses wou dansen. Met 22 punten en een achtste plaats deed de Antwerpenaar het absoluut niet slecht. Blijkbaar volstaat dat niet voor Dufermont en moet je als Excelsiortrainer naast een puntenpakker ook een pintenpakker zijn. En dat laatste was Brys duidelijk niet.
 
Germinal Beerschotverdediger Didier Dheedene wil zijn ex-coach een grote dienst bewijzen door te winnen van Moeskroen. “We willen winnen en zo het ongelijk van Moeskroen in de verf zetten”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. “Ik vind het erg voor hem. Zijn ontslag verbaasde me. Brys kan een spelersgroep enorm motiveren voor een match. Ik ben er zeker van dat hij een plannetje klaar had voor de wedstrijd tegen ons. Het wordt afwachten of zijn ontslag ons kan helpen of niet.”
 
De Ratten kunnen vanavond een achtste overwinning op rij boeken. Een clubrecord is dat echter geenszins. In de jaren 20 en 30 zette het oude Beerschot twee keer een reeks van maar liefst negen overwinningen neer. In ieder geval iets om naar uit te kijken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties