Beckenbauer: 'Duitsland Europees kampioen'

Beckenbauer: 'Duitsland Europees kampioen'
Foto: © SC

Franz Beckenbauer verheugt er zich op om tijdens het komende Europese voetbalkampioenschap minder stress te hebben dan bij de Wereldbeker van anderhalf jaar geleden in Duitsland. Tevens gelooft de voormalige voetballegende in de titel voor zijn land.

Franz Beckenbauer is weer tot rust gekomen na het voor hem hectische WK in eigen land van 2006. De brave man moest zich toen bijna in twee splitsen om overal zo veel mogelijk zijn gezicht te laten zien. Daarvan zal tijdens het komende EK in Zwitserland en Oostenrijk geen sprake zijn. “Ik heb het geluk dat ik dit keer niet met de helikopter van wedstrijd naar wedstrijd moet vliegen zoals bij het WK in Duitsland”, zei der Kaiser in het Oostenrijkse magazine Arena 08. De redactie vroeg hem ook naar zijn favoriet op de Europese titel en daarin was Beckenbauer zeer duidelijk: “Volgens mij Duitsland. De sterkste tegenstanders zijn Italië, Frankrijk en Nederland.”
 
De voormalige Duitse bondscoach, die in 1990 de wereldtitel met zijn land won, schat – in tegenstelling tot de meeste voetbalanalisten – Oostenrijk hoog in. “Oostenrijk heeft het thuisvoordeel. Denk maar aan de Duitsers voor het WK 2006. Na de nederlaag tegen Italië (in een vriendschappelijke interland ging Duitsland begin maart 2006 met zware 4-1 cijfers verliezen in Italië, nvdr.) werd Klinsmann in vraag gesteld. Nadien was hij de grote held.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties