Waar gaan onze eersteklassers op stage?

Waar gaan onze eersteklassers op stage?
Foto: © SC

De vaderlandse voetbalcompetitie ligt momenteel stil door de winterstop, heel wat clubs zoeken dezer dagen dan ook warmere oorden op. Zo zijn vooral Spanje en Turkije populair bij onze eersteklassers, toch kiezen ook enkele teams voor een stage in België

Enkel Brussels, Lokeren en Roeselare gaan deze winter niet op stage. Alle andere teams uit de Jupiler League hebben een oefenstage op het programma staan. Vier teams kiezen er voor om deze stage in eigen land af te werken, het gaat om Cercle Brugge, STVV, Westerlo en Zulte-Waregem. De populairste bestemming is echter het zonnige Spanje, de Zuid-Europeanen krijgen liefst vijf eersteklassers op bezoek. Het gaat om Anderlecht, Bergen, Racing Genk, AA Gent en Moeskroen. Ook in Turkije zal er geen gebrek zijn aan Belgische ploegen, zo zakken Charleroi, Club Brugge en Dender af naar het zonnige land. Daarnaast kiezen ook Standard (Portugal) en KV Mechelen (Cyprus) voor een zonnige bestemming. Germinal Beerschot kiest dan weer voor een verblijf bij onze noorderburen.

Komende maandag staat bij Dender overigens al de eerste training op het programma, daarmee is de neo-eersteklasser de eerste club die de trainingen hervat. Alle andere clubs uit de hoogste afdeling hervatten de trainingen op 2 of 3 januari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties