Sunderland wint degradatieduel

Kevin Vanbuggenhout

Sunderland hing al geruime tijd onderaan het klassement en een overwinning was voor de ploeg van Roy Keane meer dan welkom. Met Bolton ging het stilaan beter lopen, maar halfweg het seizoen bevonden de Wanderers zich ook nog steeds helemaal onderaan.

In de strijd om het behoud was dit voor beide teams dus een zeer belangrijke wedstrijd. Sunderland zag zijn eerste kans meteen resulteren in een doelpunt. Jones pakte uit met een schitterende beweging en passte naar Richardson. De middenvelder kwam alleen voor doel en Jaaskelainen kon het schot niet stoppen: 1-0. Bolton was een inspiratieloos geheel en liet zich naar de slachtbank leiden. Sunderland daarentegen toonde zich heel efficiënt en trok de wedstrijd helemaal naar zich toe. Eerst kon Jaaskelainen een kopbal op vrije trap nog over doel tippen. De daaropvolgende hoekschop werd door Jones via de handen van Jaaskelainen binnengekopt: 2-0. Door een doelpunt van Diouf vier minuten voor de rust kwam Bolton toch weer in de wedstrijd. De vrije trap van Diouf werd door niemand aangeraakt en ging rechtstreeks binnen: 2-1.

Bolton ging een stuk beter voetballen in de tweede helft. De Wanderers eisten de bal op en boksten de ene aanval na de andere in mekaar. De defensie van Sunderland gaf echter bitter weinig. Bolton kampte met een manifest gebrek aan creativiteit en het was Sunderland dat nog de beste kansen kreeg. Richardson kon uithalen vanop afstand, Jaaskelainen had een goede redding in huis. Helemaal op het einde werd het nog 3-1. Jones kopte de bal naar Murphy. Die treuzelde nog behoorlijk lang, maar schoot dan toch overhoeks binnen. Sunderland stak drie gouden punten op zak.

Sunderland eindigde 2007 in stijl met een cruciale zege tegen Bolton. Sunderland legde in de eerste helft de basis en won al bij al verdiend. Door deze zege komt Sunderland op gelijke hoogte van Bolton. Sunderland komt ook meteen weg uit de degradatiezone. Bolton en Sunderland delen de zestiende plaats.