Voorzitter NEC neemt ontslag

Nico Wieme
| 0 reacties
Voorzitter NEC neemt ontslag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er heerst onrust in de Raad van Commissarissen van voetbalclub NEC Nijmegen. De club beleeft naast de sportieve perikelen eveneens een bestuurscrisis.

Sportieve problemen
Voetbalclub NEC Nijmegen zit in vieze papieren. De club verloor vandaag met 3-0 tegen Willem II en bengelt op een gedeelde veertiende plaats in de Nederlandse Eredivisie. De ploeg heeft tot nu toe dertien punten verzameld, dat is er eentje meer dan hekkensluiter Excelsior. Na de blamage tegen het eveneens slecht presterende Willem II, dat tot voor deze speeldag slechts negen punten had, deelde de Nijmegense club via een persmededeling mee dat haar voorzitter, Vincent Paes, ontslag zal nemen.
 
Ontslag voorzitter
Per 1 januari 2008 treedt Vincent Paes terug als voorzitter van de Raad van Commissarissen van NEC Holding BV. De voorzitter is deze week tot dit besluit gekomen op grond van een verschil van inzicht over de organisatie en de rol van de voorzitter daarin.
Dit heeft ertoe geleid dat hij zich niet langer gesteund voelt door de Raad van Commissarissen. Hij heeft besloten daaruit zijn conclusies te trekken en zijn voornemen om terug te treden, gemeld aan de voorzitter van de Raad van Toezicht van NEC. Deze heeft dit besproken met de overige leden van de Raad van Toezicht en zij hebben moeten constateren dat zij deze stap van Vincent Paes alleen maar kunnen respecteren. NEC bedankt Vincent Paes voor zijn grote inzet de afgelopen 1,5 jaar.
 
Steun
“Het moment heeft me rijkelijk verbaasd”, geeft Erik Langedijk, commercieel directeur van NEC tegenover ELF Voetbal aan. “Maar zulke bestuurswisselingen gebeuren in elke branche en bij elke vereniging. Binnen de club waren er natuurlijk vanaf zijn aantreden stromingen die zijn aanstelling niet ondersteunden, maar van mij heeft hij altijd alle steun gekregen. Zijn beslissing moet ook absoluut worden losgekoppeld van de tegenvallende prestaties van dit moment. Paes was de baas over twee bv's (besloten vennootschap, te vergelijken met een bvba in België, nvdr.) van NEC en keek over de schouder van de directie mee. Dan kun je weinig rechtstreekse invloed op het spel uitoefenen.”
 
Opvolging
Over de opvolging van Paes is nog niets bekend. “Het is wel duidelijk dat er wordt gekeken naar het aanboren van fondsen. NEC wil een volgende stap maken in haar groeiproces en daar liggen op vele gebieden kansen. Daar staan we nog steeds met zijn allen achter”, besluit Langedijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties