Vercauteren en Meeuws genoemd bij Hongarije

Nico Wieme
| 0 reacties
Vercauteren en Meeuws genoemd bij Hongarije
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens Oost-Europese bronnen zouden zowel Frank Vercauteren als Walter Meeuws op een lijst staan als kandidaten om bondscoach van Hongarije te worden.

Frank Vercauteren, begin november ontslagen als trainer van Anderlecht, zou een voorname kandidaat zijn om Hongarije te leiden tijdens de komende WK-voorronde. De contacten zouden gelegd zijn door François Laureyssen, voormalig adviseur van Roland Duchâtelet bij Sint-Truiden die nog voor het Hongaarse Ujpest Dosza werkte. Hijzelf ontkent echter de contacten. “Ik weet niet waar die verhalen vandaan komen, maar zelf ben ik alvast nergens bij betrokken”, aldus Laureyssen.
 
De Hongaarse pers weet echter dat er al een verkennend gesprek is geweest met Vercauteren. Volgens hen zou de ex-Anderlechttrainer al onderhandeld hebben met bondsvoorzitter Istvan Kisteleki. De Hongaarse federatie ontkent dat met klem. Ze geven wel toe dat de naam van Vercauteren circuleert.
 
In ieder geval komt Laszlo Bölöni, de gedoodverfde favoriet om de ontslagen Peter Varhidi op te volgen, niet meer in aanmerking voor de functie. De Hongaren richten zich liever op de Belgische markt. De definitieve beslissing valt op 15 januari.
 
Het zou voor zowel Vercauteren als Meeuws een enorme uitdaging zijn om het Hongaarse voetbal uit het slop te halen. In de EK-voorronde eindigden de Oost-Europeanen als voorlaatste in hun poule. In de komende WK-voorronde wacht hen een zware klus tegen Portugal, Zweden, Denemarken, Albanië en Malta.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties