Voetbalkrant kijkt nu ook naar Polen

Luc Goderis
| 0 reacties
Voetbalkrant kijkt nu ook naar Polen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In onze nieuwjaarsbrief beloofden we jullie voor dit jaar een aantal nieuwigheden. Voetbalkrant.com is dan ook verheugd om u een eerste extraatje voor te stellen.

De Poolse hoogste voetbalklasse is voor de meesten onder jullie waarschijnlijk een ver-van-mijn-bed-show, maar toch wil www.voetbalkrant.com vanaf vandaag zijn horizonten verruimen met die Poolse Ekstraklasa.

De Ekstraklasa is dus de hoogste voetbaldivisie in Polen.  Dit seizoen wordt ze gesponsord door Orange en heet dan ook voluit Orange Ekstraklasa.  Er treden zestien clubs aan, waarvan de nummers vijftien en zestien op het einde van het seizoen degraderen naar de tweede Liga.  De nummer veertien kan zijn vel wel nog redden, maar moet dat doen in een play-off wedstrijd tegen een tweedeklasser.

Zoals de Poolse voetbalbond er nu voorstaat in de Uefa-ranking plaatst de kampioen zich straks voor de tweede voorronde van de Uefa Champions League.  De nummers twee en drie gaan samen met de bekerwinnaar naar de tweede voorronde van de Uefabeker.

In afwachting van een rechtstreekse link op onze menubalk kan je de Poolse competitie hier (klik) volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties