Hoe gaat het met Theo Janssen?

Nico Wieme
| 0 reacties
Hoe gaat het met Theo Janssen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kent u Theo Janssen nog? In het seizoen 2003-2004 werd deze Nederlandse middenvelder door zijn club Vitesse aan Racing Genk verhuurd.

Theo Janssen landde in de zomer van 2003 bij Racing Genk. Tot september 2001 was deze middenvelder een certitude in het eerste elftal van Vitesse Arnhem, maar dan brak hij zijn been. Pas in 2002 was hij weer fit en speelde dat seizoen uiteindelijk nog 28 wedstrijden voor zijn club. In de voorbereiding op het seizoen 2003-2004 behoorde Janssen niet tot de basiself van trainer Edward Sturing, die de voorkeur gaf aan onze landgenoot Gert Claessens. Dat stond Janssen uiteraard niet aan. Hij wou weg uit Arnhem. Vitesse lag in eerste instantie nog dwars, maar uiteindelijk waren ze bereid om de technisch begaafde speler aan Genk te verhuren. In de Belgische pers was er meteen scepsis tegenover die transfer, want Janssen stond in Nederland bekend als een rebel.
 
Het huwelijk tussen Janssen en Genk duurde uiteindelijk slechts een halfjaar. Aanvankelijk ging alles vrij goed en stond hij meestal de hele match op het veld, maar begin december in de topper tegen Anderlecht belandde de flamboyante speler op de bank. In de winterstop nam Genk Gert Claessens van Vitesse over en Janssen werd in de deal betrokken. Hij keerde terug naar zijn club van oorsprong. De Nederlander speelde in totaal vijftien wedstrijden voor Genk en scoorde twee doelpunten.
 
In de winter van 2004 keerde Janssen als herboren terug naar Arnhem, bevrijd van zijn rechtstreekse concurrent Claessens. Hij deed nog mee in zestien wedstrijden. Het volgende seizoen speelde Janssen als linksbuiten. Zijn beenbreuk van enkele jaren geleden speelde hem af en toe nog parten, maar toch kwam hij aan 28 wedstrijden. Hij scoorde ook acht treffers dat seizoen, wat ongewoon veel was voor hem. De volgende jaargang was quasi een kopie van de vorige: in dertig wedstrijden vond hij zeven keer de weg naar doel. Zijn goede prestaties gingen niet voorbij aan bondscoach Marco Van Basten en Janssen wordt opgeroepen voor de oefeninterland tegen Ecuador van 1 maart 2006. De middenvelder moet echter verstek geven wegens een operatie aan zijn amandelen.
 
In 2006-2007 speelde Janssen nog steeds voor Vitesse. Opnieuw werd hij geselecteerd voor Oranje en deze keer moest hij niet afhaken. Op 16 augustus 2006 maakte hij in de 83ste minuut zijn debuut in de oefeninterland tegen Ierland. Op 2 september stond Janssen zelfs in de basis van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. In dat seizoen kwam hij bij Vitesse door blessures en schorsingen maar aan 22 wedstrijden waarin hij één keer raak trof. Janssen kreeg na dat seizoen van trainer Aad de Mos te horen dat hij naar een andere club mocht uitkijken, maar tot een transfer kwam het niet. De meeste verenigingen kennen zijn grillige karakter en zijn leeftijd (26) speelt ook al niet in zijn voordeel. In september 2007 blesseerde hij zich aan het scheenbeen. Hij maakte pas in november zijn rentree. Vorige maand maakte Janssen zijn rentree in het eerste elftal. De laatste twee wedstrijden, tegen NAC en Utrecht, stond hij zelfs 90 minuten op het veld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties