Lehmann wijst Dortmund af

Nico Wieme
| 0 reacties
Lehmann wijst Dortmund af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag zag het er nog naar uit dat de overgang van Jens Lehmann naar Borussia Dortmund in kannen en kruiken was. Vandaag deelde de nationale doelman aan de Westfalen mee dat hij niet bij hen zal tekenen.

Wie kan nog volgen? Jens Lehmann wel naar Dortmund, Lehmann niet naar Dortmund, Lehmann misschien naar Dortmund. De soap hield heel Duitsland wekenlang in de greep. Vandaag heeft de doelman er zelf een einde aan gemaakt. Hij hakte de knoop door. 

“Hoewel het een aantrekkelijke opdracht was geweest om weer voor Borussia Dortmund in de Bundesliga te spelen, heb ik wegens privéredenen beslist om deze stap niet te zetten”, zei Lehmann in een officiële mededeling via de Duitse voetbalbond. “Het spijt me dat ik daarmee de verantwoordelijken van Borussia ontgoochel, die zich zeer professioneel met de transfer hebben beziggehouden en mij voldoende tijd hebben gegeven om erover na te denken”, vervolgde de 51-voudige international.
 
Lehmann is nu van plan zijn carrière bij Arsenal verder te zetten, hoewel hij daar al geruime tijd op de bank zit ten voordele van de Spanjaard Manuel Almunia. In 2003 stapte Duitslands nummer één over van Dortmund naar Londen. In zijn eerste seizoen veroverde hij al meteen de Engelse titel.
 
Met het oog op Euro 2008 is zijn bankzittersstatuut in Engeland niet ideaal. Dat was ook de grootste reden waarom Lehmann met Borussia onderhandelde over een transfer. Bondscoach Joachim Löw, die de afzegging al deze ochtend vernam, reageert gelaten. “Natuurlijk was een terugkeer van Jens naar de Bundesliga interessant geweest, want een speler met zijn kwaliteiten is altijd een verrijking. Onze houding ten opzichte van Lehmann zal door deze beslissing niet veranderen”, aldus Löw.
 
Voor BVB is het al de tweede mislukte transfer in korte tijd. Eerst had Andreas Hinkel van FC Sevilla zijn woord gegeven, maar die verkoos in laatste instantie om naar Celtic Glasgow te trekken. Nu is het Jens Lehmann die de voormalige Champions Leaguewinnaar met een kater opzadelt. Dortmund gaat nu op zoek naar een nieuwe doelman ter vervanging van de langdurig geblesseerde Roman Weidenfeller.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties