HSV zet scoutingsapparaat in voor nieuwe coach

Nico Wieme
| 0 reacties
HSV zet scoutingsapparaat in voor nieuwe coach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hamburg SV moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe coach. Huidig trainer Huub Stevens heeft ervoor gekozen terug in Nederland aan de slag te gaan. De manier waarop naar de nieuwe trainer gezocht wordt, is wel opmerkelijk.

De Nederlander Huub Stevens houdt het op het einde van het seizoen voor bekeken bij Hamburg SV. Dit betekent dat sportmanager Dietmar Beiersdorfer de speurtocht naar een nieuwe selectieheer heeft ingezet. Niets nieuws, zult u denken, ware het niet dat HSV dat doet op de manier waarop spelers gezocht worden, met een waar scoutingssysteem. Over heel Europa wordt nu gespeurd naar dé nieuwe toptrainer voor de havenploeg. "De trainer is de sleutelfiguur binnen een team. Dan heeft het zeker zin dat we zoveel mogelijk informatie hebben", aldus Beiersdorfer in Bild.

De HSV-topman is er zich van bewust dat men zich na Stevens geen miskoop kan veroorloven. Anders zou de sportieve uitbouw van de laatste jaren en de gedroomde aansluiting bij de Europese top 20 in gevaar komen. Beiersdorfer laat zijn tien scouts nu enkele kandidaten natrekken. Alles van hen moet onderzocht worden: oefenstof, persconferenties, tactiek, omgang met fans en media, discipline enz. Ook het menselijke aspect speelt een rol: heeft de trainer uitstraling, persoonlijkheid, denkt hij eerst aan het ploegbelang?

Het ziet er dus niet naar uit dat de nieuwe coach van onze landgenoten Vincent Kompany (foto) en Vadis Odjidja Ofou binnenkort al zal bekend gemaakt worden. Bij Hamburg laten ze niets aan het toeval over. De opvolger van Stevens moet meteen een schot in de roos zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties