Analyse Winteranalyses: KVSK United

Niels Hendriks
| 0 reacties
Winteranalyses: KVSK United
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Vandaag bekijken we de prestaties van KVSK United tot dusver in dit seizoen. De Noord-Limburgers stonden mede door meer gespeelde wedstrijden enige tijd bovenaan maar zijn ondertussen teruggezakt tot een achtste plaats.

Vorig seizoen wist KVSK United zich maar op het nippertje te redden in de tweede klasse. Het clubbestuur besefte maar al te goed dat er veel moest veranderen. Guido Brepoels werd de nieuwe trainer, clubicoon Philip Haagdoren zijn assistent. Maar ook tussen de lijnen verschenen er vele nieuwe gezichten bij de start van het seizoen. Met transfers zoals Robby Van De Weyer, Jochen Janssen, Kevin Franck en Kevin Oris werden de ambities van de club duidelijk. Maar met het zwakke seizoen in het achterhoofd werd er nog niet gesproken van een eindronde of titel.
 
KVSK United begon het seizoen met twee gelijke spelen. Maar toen werd aan de Gestelsedijk van Antwerp gewonnen met tevens goed voetbal. In de volgende wedstrijden werd echter duidelijk dat coach Brepoels nog veel werk had om United op het niveau te brengen wat van deze ploeg verwacht kan worden. Met weer drie gelijke spelen en een nederlaag bij Antwerp kon er niet van een goede seizoensstart gesproken worden. Maar het harde werk van de trainersstaf en spelers leek zijn vruchten af te werpen toen op eigen veld toenmalig leider Hamme werd verslagen. En na een zege op Geel kon er met volle moed naar een vroegtijdige topper tegen OH Leuven toegeleefd worden. En deze partij werd oververdiend gewonnen door de Limburgers met ruime 4-0 cijfers. United speelde wervelend voetbal tegen OHL maar een week later ging het dan weer met de billen bloot in Virton. United won nog wel van Doornik maar het bleef de gelijke spelen opstapelen. Zo kon er niet gewonnen worden van Waasland, Lierse en Oostende. Op Kortrijk werd duidelijk dat United op dit moment zeker geen titelkandidaat is, er werd met 2-0 verloren. En ook na nieuwjaar werd er aangeknoopt met een gelijkspel tegen Tienen.
 
In de Beker van België werden op eigen veld makkelijk Kampenhout en Tongeren HM uitgeschakeld. Als beloning kreeg United een verplaatsing naar Sclessin voorgeschoteld. Zo’n 1200 groenwitten maakten de verplaatsing naar Luik mee. En zij zagen een meer dan behoorlijke prestatie van hun ploeg. Mits een beetje meer geluk en betere afwerking hadden ze het Standard moeilijk kunnen maken, maar nu het werd 3-0.
 
Aangezien de fusieclub uit een diep dal gekropen komt na een ontstellend zwak seizoen heeft Guido Brepoels al goed werk geleverd. Maar toch moet er meer uit deze ploeg gehaald kunnen worden. Er werd amper drie keer verloren maar er werd wel negen keer gelijkgespeeld. Met de komst van Wouter Scheelen wordt de leemte op de linkerflank eindelijk opgevangen nadat dezelfde Scheelen naar Westerlo trok. Met deze versterking mag United met niets minder dan een plaats in de eindronde tevreden zijn op het einde van dit seizoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties