Interview Defour: 'Op kwaliteit staat geen leeftijd'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Defour: 'Op kwaliteit staat geen leeftijd'
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

In het Casino Kursaal van Oostende werd Steven Defour woensdagavond verkozen tot de nieuwe Gouden Schoen. Een verdiende overwinning die hem bijzonder veel deugd doet, hij hecht dan ook veel waarde aan de trofee.

De topfavoriet heeft het dan toch gehaald: Steven Defour is de nieuwe Gouden Schoen. Hij oogde de hele avond bijzonder ontspannen, maar schijn bedriegt. “Het was een hectische dag en genieten van de avond was bijzonder moeilijk. Ik was dan ook bijzonder zenuwachtig. Wat als ik als topfavoriet de schoen niet won?” Vertelde de Rode Duivel achteraf. “Nu ben ik natuurlijk wel van plan om wat te genieten, wat niet wil zeggen dat ik veel zal drinken. Zaterdag staat er opnieuw een wedstrijd op het programma en die is heel belangrijk.”
 
“De Gouden Schoen winnen vind ik heel belangrijk, het zijn dan ook echt pijnlijk geweest zijn mocht ik hem niet winnen. Meer nog, indien ik de trofee niet gewonnen zouden hebben zou het voor mij mentaal moeilijk zijn om me nog op te laden voor de eerstvolgende wedstrijden”, een krasse uitspraak van de nog maar 19 jaar oude laureaat. Een leeftijd die hij zeker niet te jong acht: “Op kwaliteit staat geen leeftijd.”
 
De speler die via KV Mechelen en Genk bij Standard belandde hoopt nu dankzij die schoen positiever in het nieuws te komen, wat niet altijd het geval was sinds z’n dubieuze overgang van Genk naar Standard. Tijdens de uitzending waren er portretten van elke speler, die konden zowel door de andere topfavorieten als door Defour worden geapprecieerd. “Die portretten waren bijzonder mooi, we waren elk bijzonder aangedaan erdoor”, verduidelijkte de middenvelder.
 
Traditiegetrouw volgen er nu een hele hoop plichtplegingen voor de Gouden Schoen. “Er wachten heel wat festiviteiten, maar ik ben van plan om goede afspraken te maken met de club, als die niet akkoord zijn ga ik niet.” Het winnen van die prijs is mooi individueel, maar toch blijft Defour aan het collectieve denken, aan Standard dus. “Ik hoop dat deze trofee aan heel Standard een boost van zelfvertrouwen kan geven om zo richting kampioenschap te gaan.” 

Van reporter ter plaatse Jan De Jong.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties